Οι Διάλογοι των Αθηνών / ΣΤΕΓΗ
menu

Οι Διάλογοι των Αθηνών

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» σε συνεργασία με οκτώ παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκά ιδρύματα (Ακαδημία Αθηνών, Accademia dei Lincei, Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, Institut de France, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Πανεπιστήμιο Stanford) διοργάνωσε το Νοέμβριο του 2010 τους Διαλόγους των Αθηνών, ένα διεθνές συνέδριο για τον ελληνικό πολιτισμό και το ρόλο του στη σύγχρονη κοινωνία.

Η έναρξη των Διαλόγων των Αθηνών απετέλεσε ένα εξόχως σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός με διεθνή απήχηση και εμβέλεια, το οποίο παρακολούθησαν ζωντανά και διαδικτυακά περισσότερα από 50.000 άτομα.

Σήμερα, οι Διάλογοι των Αθηνών αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Έχουν μετεξελιχθεί σε ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα με σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του Ελληνικού Πολιτισμού και του σύγχρονου κόσμου. Στη νέα φάση δίνεται έμφαση σε προβλήματα που αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο και τον κόσμο που τείνει να διαμορφωθεί τις επόμενες δεκαετίες. Μέσα στα έτη 2012, 2013 και 2014 θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ετησίως.

Οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις, οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, οι διαχρονικές προοπτικές καθώς και η ευρεία συμμετοχή σημαντικών διανοητών της εποχής μας, έχουν καταστήσει τους Διαλόγους των Αθηνών μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Διαλόγων στο www.athensdialogues.org.
ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

1 Δεκ 2012

10:00 Κεντρική Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι Διάλογοι των Αθηνών Εκπαίδευση και Δημοκρατία: Η πρόκληση της Ψηφιακής Τεχνολογίας

22 Σεπ 2012

09:30 Μικρή Σκηνή
Είσοδος ελεύθερη

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι Διάλογοι των Αθηνών Η πρόκληση της μετανάστευσης

24 - 27 Νοε 2010

09:00 Κεντρική Σκηνή

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ

Οι Διάλογοι των Αθηνών Διεθνές συνέδριο για τον πολιτισμό