Συζήτηση για το Ελληνικό Τραγούδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση για το Ελληνικό Τραγούδι

12 Νοεμβρίου 2014
19:00
Μικρή Σκηνή
Το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποιεί μια ακόμα συζήτηση για το νέο Ελληνικό Τραγούδι.
Από το 2011, το Ελληνικό Σχέδιο επιμελείται και υλοποιεί συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ακροατών που αγαπούν και στηρίζονται στο ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Στην καλλιτεχνική περίοδο 2012-13, σε συνέχεια των συζητήσεων, το Ελληνικό Σχέδιο πραγματοποίησε συζητήσεις που αφορούσαν στην ερμηνεία, με τη συνδρομή των Γιώργου Μπλάνα και Γιώργου Τσάμπρα.

Το 2013-14, οι συζητήσεις/ εργαστήρια μετασχηματίστηκαν στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».
Σε αυτή την προσπάθειά μας, οι Νίκος Ξυδάκης, Δήμος Αβδελιώδης, Λυδία Κονιόρδου και Δημήτρης Παπαδημητρίου μετέφεραν τη δική τους θέση και σκέψη για την ουσία της ερμηνείας και της μεταφοράς του περιεχομένου του τραγουδιού, της μουσικής και του στίχου.

Το Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 4, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα συζήτηση για το νέο Ελληνικό Τραγούδι. Ποια είναι η μοίρα ενός καινούργιου τραγουδιού σήμερα; Πώς παράγεται και πώς καταγράφεται; Πώς γίνεται γνωστό στο κοινό; Έχει επηρεαστεί η δημιουργία του τραγουδιού από τους τρόπους διάδοσής του ουσιαστικά;

συντελεστές

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Εκτέλεση Παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής