Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /4 Μουσική + Λόγος = Τραγούδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /4 Μουσική + Λόγος = Τραγούδι

6 Δεκεμβρίου 2014
20:00
Κεντρική Σκηνή
Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, επικεντρώνοντας και αυτή τη φορά στο τραγούδι.
10 €
Δείτε τα αποτελέσματα των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού /4 Μουσική + Λόγος = Τραγούδι.

«Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό ακριβώς βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα όλων των δράσεων που συνέλαβε το Ελληνικό Σχέδιο και της ομάδας που ανέλαβε να υλοποιήσει τις δράσεις του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.»
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, επικεντρώνοντας και αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης, της μουσικής και του λόγου.
 
Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/μπάντες) που θα υπογράφουν και θα συμμετέχουν καταθέτοντας τρία τραγούδια με πρωτότυπη μουσική και στίχο ή πρωτότυπη μουσική που μελοποιεί ποίηση. Έτσι, η υποψηφιότητα αφορά τόσο συνθέτες, τραγουδοποιούς ή γκρουπ όσο και τους στιχουργούς τους.
 
Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 20 υποψήφιους για την τελική φάση, κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που θα κατατεθούν για κάθε συμμετοχή. Στη βραδιά του τελικού θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και, ως εκ τούτου, έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έως τις 17 Οκτωβρίου 2014 
Νέα ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων: 12 Νοεμβρίου 2014
Ημερομηνία τελικού: 6 Δεκεμβρίου 2014

Πληροφορίες για τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγούδιου/4 ΜΟΥΣΙΚΗ+ ΛΟΓΟΣ= ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Τηλ επικοινωνίας: 6980 830035 και  213 0178286 (Δε- Παρ: 11:00–17:00) 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Προκήρυξη των φετινών Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού.

Πατήστε εδώ για να κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής.

συντελεστές

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Εκτέλεση Παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Οργανωτική επιτροπή – Επιμέλεια ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ/4 ΜΟΥΣΙΚΗ+ΛΟΓΟΣ=ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής