4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Nίκος Αναδολής / ΣΤΕΓΗ
menu

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Nίκος Αναδολής

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ


13 Δεκεμβρίου 2014
21:00
Μικρή Σκηνή
Στα 23 του χρόνια ο Νίκος Αναδολής είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή.
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €
Στα 23 του χρόνια ο Νίκος Αναδολής, με διάκριση από το Βerklee της Βοστόνης και με ένα βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal” που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι, είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή ως επαγγελματίας μουσικός και επικεφαλής του τρίο με το οποίο έρχεται στη σκηνή της Στέγης.

Δεν είναι άλλωστε λίγο ότι στην ηλικία αυτή έχει κάνει ήδη αίσθηση εμφανιζόμενος στο θρυλικό Blue Note της Νέας Υόρκης, στο Rabat Jazz Festival ή στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης. Ούτε φυσικά είναι εύκολο να διαθέτει κανείς τόσο νέος κάτι πολύ περισσότερο από μια εντυπωσιακή δεξιοτεχνία στο πιάνο. Πολύ πιο δύσκολο μάλιστα είναι να διαμορφώνει ήδη ένα προσωπικό στυλ πατώντας στην εμβληματική παράδοση του Keith Jarrett και του Bill Evans, από την οποία εμπνέεται άλλωστε και ο ίδιος.

Ο Αναδολής δείχνει σιγουριά, ωριμότητα και στιβαρότητα στο παίξιμό του. Εδώ έρχεται με δύο επίσης νεαρούς μουσικούς, οι οποίοι όμως έχουν κι αυτοί σημαντική διαδρομή και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης τζαζ. O Γάλλος μπασίστας Σιμόν Ταιγύ έχει παίξει, μεταξύ άλλων, με την κορυφαία τραγουδίστρια Youn Sun Nah, τον Michael Cheret και τον Yaron Herman. Ο Γερμανός ντράμερ Γιόνας Μπουργκβίνκελ έχει ήδη συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ηχογραφήσεις δίσκων και έχει παίξει σε συναυλίες με ονόματα όπως οι John Scofield, Chris Potter, Lee Konitz, Uri Caine, Dave Liebman. O Ταιγύ διαθέτει ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό jazz beat και εντυπωσιακή ακρίβεια στο ρυθμό του, που τον έχουν καταστήσει δημοφιλή και περιζήτητο, ενώ ο Μπουργκβίνκελ βραβεύτηκε με το Echo Jazz 2012 στο North Sea Jazz festival, ως ο καλύτερος ντράμερ.

συντελεστές

Νίκος Αναδολής: πιάνο
Simon Tailleu: μπάσο
Jonas Burgwinkel: ντραμς

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Τρίκας

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14 Δεκ 2014

20:30 Κεντρική Σκηνή
15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Πέτρος Κλαμπάνης & Contextual

12 Δεκ 2014

21:00 Μικρή Σκηνή
18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ: Φλώρος Φλωρίδης / Paul Lytton / Phil Wachsmann