Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access / ΣΤΕΓΗ
menu

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access

26 ΦΕΒ - 01 ΜΑΡ 2015
Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή
Οι παραστάσεις είναι κατάλληλες για ηλικίες 7+
Ομάδες ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!
7 € ενιαία τιμή | Άνεργοι 5 €
Δωρεάν εισιτήρια: ΑμεΑ και 1 συνοδός
   
Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε βίντεο (στο κάτω μέρος της σελίδας).
Το βίντεο είναι διαθέσιμο στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Βρείτε όλες τις συζητήσεις στα tab MEDIA και ΣΤΕΓΗ LIVE.


Το Φεβρουάριο του 2015, η Αθήνα θα δει το χορό... διαφορετικά! Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, που θα διεξαχθεί στη Στέγη ως «κορύφωση» του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

Το 2012, με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο, τέσσερις φορείς –British Council, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Vo’ Arte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία)– ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, το Unlimited Access. Βασικοί στόχοι του ήταν η δημιουργία και η προβολή παραστάσεων χορού για ανθρώπους με αναπηρία και η αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής τους στο χώρο του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια μια σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Οι μεικτές ομάδες που δημιουργήθηκαν, «δούλεψαν» με το σώμα, πειραματίστηκαν με την κίνηση και εμπνεύστηκαν τη δική τους παράσταση, με στόχο το Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access στην Αθήνα, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με χορογραφίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες στο σύνολό τους, που θα αποδείξουν εμπράκτως ότι ο χορός είναι για όλους!

συντελεστές

Επιμέλεια φεστιβάλ: Κάτια Αρφαρά, Μυρτώ Λάβδα, Χρήστος Καρράς
Οργάνωση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου | Μικρή Σκηνή
20:30 evolution της χορογράφου και χορεύτριας Claire Cunningham (Μεγάλη Βρετανία) - Διάρκεια: 17 λεπτά
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.
Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της παράστασης.

22:00 Magnolia (or Defiance) της κολλεκτίβας IMRC (Integrated Movement Research Collective), με χορογράφο την Iva Nerina Sibila (Κροατία) - Διάρκεια: 40 λεπτά
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.
Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της παράστασης.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου | Κεντρική  Σκηνή
20:30 Τρεις παραστάσεις από τις ομάδες χορού της Στέγης, με άτομα με και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες του χορού και ανθρώπους που για πρώτη φορά έκαναν χορό - Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (με διάλειμμα)

•    Ακούς έναν ήχο. Τρέχεις στην άκρη της σκηνής. Σταματάς. Νοιώθεις ένα χέρι στον ώμο. Συνεχίζεις... της χορογράφου Ίρις Καραγιάν.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.

•    Γλυκιά άβυσσος της χορογράφου Μέντη Μέγα.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.

•    Η πτήση της χορογράφου Μαρία Κολιοπούλου.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου | Μικρή Σκηνή
20:30 Two for C της ομάδας Candocο, με χορογράφο τον Javier de Frutos (Μ. Βρετανία) - Διάρκεια: 12 λεπτά
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.
Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της παράστασης.

21:30 Edge, της ομάδας CiM (Companhia Integrada Multidisciplinar), με χορογράφο την Ana Rita Barata (Πορτογαλία) - Διάρκεια: 45 λεπτά
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.
Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της παράστασης.

Προβολή ντοκυμανταίρ 2 and 2, are four της ομάδας CiM
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για το ντοκυμανταίρ.

Κυριακή 1 Μαρτίου
18:00-19:30 «Το τελευταίο avant-garde κίνημα;»
Μια συζήτηση για το πώς οι καλλιτέχνες με αναπηρία μπορούν να είναι μια ριζοσπαστική δύναμη στις τέχνες.
Παρακολουθήστε τη συζήτηση σε ζωντανή αναμετάδοση στο sgt.gr, στα ελληνικά ή αγγλικά.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Συμμετέχοντες: Χρήστος Καρράς (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών), Ben Evans (British Council), Padraig Naughton (Arts & Disability Ireland), Dave Toole & Lucy Bennett (Stopgap Dance Company), Nadja Dias (Candoco Dance Company), Jane Hackett (Sadler's Wells Theatre). Συντονίζει ο Steve Mannix (British Council)

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους Silent Moves των Aideen Barry και Emma O’Kane | Μικρή  Σκηνή

20:30 Simulante Bande από την ομάδα VerTeDance και το Archa Theatre, του χορογραφικού ντουέτου της Veronika Kotlíková και της Tereza Ondrová (Τσεχία) - Διάρκεια: 1 ώρα | Κεντρική  Σκηνή
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση.
Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο της παράστασης.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εργαστήριο για εφήβους από την ομάδα Candoco Dance Company
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου | 10:00-13:00
Λάβετε μέρος στο δημιουργικό όσο και διασκεδαστικό εργαστήριο για εφήβους που διοργανώνει η Candoco Dance Company, η ομάδα σύγχρονη χορού με χορευτές με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Διαβάστε περισσότερα.

Εργαστήριο για ενήλικους από την ομάδα Candoco Dance Company
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου | 11:00-14:00
Οι χορευτές της  Candoco ξεκινώντας από ομαδικές ασκήσεις προθέρμανσης, θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από το έργο Two for C. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Είναι επίσης ιδανικό για επαγγελματίες χορευτές, φοιτητές, άτομα με ορισμένη κινητική εμπειρία και γενικότερα, ανθρώπους που έχουν πάθος για το χορό. Διαβάστε περισσότερα.

διαβάστε περισσότερα

Θα πραγματοποιείται ακουστική περιγραφή στις 3 παραστάσεις από τις ομάδες χορού της Στέγης (από τις Ελένη Πιπέρου και Μαρία Γρηγοροπούλου) και στην παράσταση Edge (από την Ιφιγένεια Μπενάκη).


Το Unlimited ήταν ένα πρότζεκτ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2012. Το πρότζεκτ χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον Εθνικό Οργανισμό Λαχείων της Μεγάλης Βρετανίας, μέσω του Ολυμπιακού Οργανισμού Διανομής Εσόδων Λαχειοφόρου Αγοράς, και παρουσιάζεται χάρη στη συνεργασία ανάμεσα στους οργανισμούς Λονδίνο 2012, Arts Council England, Creative Scotland, Arts Council of Wales, Arts Council of Northern Ireland και το Βρετανικό Συμβούλιο.


Συντονιστής:Εταίροι:

     

           

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής