Ένα τετράδιο γεμάτο ιστορίες / ΣΤΕΓΗ
menu

Ένα τετράδιο γεμάτο ιστορίες

Δράση βασισμένη στο πρωτοποριακό εκδοτικό εγχείρημα του Paul Auster, “True Tales of American Life”

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014
.
Δωρεάν
Ποιο είναι το πιο ωραίο, το πιο παράξενο, το πιο αστείο ή το πιο τρομακτικό γεγονός που σου έχει συμβεί; Πώς οι αληθινές, τυχαίες ιστορίες συνθέτουν το παζλ της καθημερινότητας;

Η τύχη και η σύμπτωση αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία στο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Πωλ Ώστερ. Στο βιβλίο του, True Tales of American Life (Αληθινές ιστορίες της καθημερινής ζωής στην Αμερική), ο συγγραφέας συγκέντρωσε ιστορίες από τους ακροατές των ραδιοφωνικών εκπομπών του στο National Public Radio, τις οποίες εξέδωσε ως μια συλλογή-πορτραίτο της αμερικανικής καθημερινότητας του 20ού αιώνα!

Στα πρότυπα της ιδέας του Αμερικανού συγγραφέα, η Στέγη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προτείνουν μια δράση, όπου οι μαθητές καλούνται να συγκεντρώσουν ιστορίες της καθημερινότητας με βασικά στοιχεία τους την τύχη και τη σύμπτωση! Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν στη σχολική τάξη με συγγραφέα που θα τους δώσει οδηγίες για τις δικές τους ιστορίες. Οι ιστορίες, που θα συγκεντρωθούν κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2014, μπορεί να προέρχονται από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Ίντερνετ ή από κάποιον που τις αφηγήθηκε: Ένα παιδί που κέρδισε το Λόττο! Μια κοπέλα που έχασε τον σκύλο της και τον βρήκε μετά από δύο χρόνια, σε μια φιλοζωική εταιρεία! Δύο έφηβοι που γνωρίστηκαν σε ένα πάρτυ και ξαναβρέθηκαν τυχαία, δέκα χρόνια αργότερα!

Ιστορίες που μοιάζουν με επιστημονική φαντασία, αλλά είναι αληθινές. Αφού συγκεντρώσουν αυτές τις ιστορίες άλλων ανθρώπων, οι μαθητές θα γράψουν κατόπιν τις δικές τους ιστορίες και όλο το υλικό θα σταλεί στη Στέγη προκειμένου να παρουσιαστεί με τη μορφή εγκατάστασης. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία, όπου οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με το έργο του Πωλ Ώστερ, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με την ερευνητική διαδικασία και τη δημιουργική γραφή. Συγχρόνως, θα ανακαλύψουν νέους τρόπους για να αφηγηθούν τη δική τους καθημερινότητα. Το καλύτερο όλων; Θα μπορέσουν να συναντηθούν με τον ίδιο τον Πωλ Ώστερ, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Λυκείου
Ο Πωλ Ώστερ είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων εκατό ετών.
Τα βιβλία του, ανάμεσά τους τα Sunset Park, Αόρατος και Η Τριλογία της Νέας Υόρκης, εκδίδονται αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr