Χρατς Μπαμ! / ΣΤΕΓΗ
menu

Χρατς Μπαμ!

Μια διασκεδαστική οπτικοακουστική παράσταση που ντύνει με ήχο τις εικόνες

Από την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
11:00-12:30
Τί ήχο κάνει μια... τσουγκράνα; Πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τους ήχους ενός… κατεψυγμένου μαρουλιού; Πώς ένα συρραπτικό ή μια κατσαρόλα δημιουργούν ηχητικά εφέ;
5 € ανά μαθητή
«Χρατς! Μπαμ! ...και άλλοι ήχοι από αντικείμενα!». Μια διαδραστική, οπτικοακουστική παράσταση, που μεταφέρει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της foley, της τέχνης που δίνει ήχο στην εικόνα με τη χρήση καθημερινών αντικειμένων.

Η Στέγη, στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων της που απευθύνονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, προτείνει μια πρωτότυπη οπτικοακουστική παράσταση, όπου δύο μουσικοί και foley artists παράγουν τους πιο παράξενους ήχους με αντικείμενα της καθημερινότητας, προκειμένου να «ζωντανέψουν» κινούμενες εικόνες από video animation, που προβάλλονται πάνω στη σκηνή.

Στο «αλλόκοτο» αυτό εργαστήριο ήχου της Στέγης, που θυμίζει περισσότερο κουζίνα σπιτιού ή αποθήκη, τα παιδιά, αντί για μουσικά όργανα, συναντούν μια σειρά από καθημερινά αντικείμενα: κατσα- ρόλες, σφυρίχτρες, συρραπτικά, καραμούζες, φρούτα, λαχανικά, μπαλόνια, χαρτιά, ελατήρια, κουδούνια ποδηλάτου, λάστιχα ποτίσματος, γραφομηχανές, πατίνια και πολλά πολλά άλλα.. Με τα «εργαλεία» αυτά, οι δύο μουσικοί συνοδεύουν ηχητικά τις κινούμενες εικόνες που προβάλλει το animation, σε γρήγορο ρυθμό και με κωμική διάθεση, κινητοποιώντας τη φαντασία και την παρατηρητικότητα των παιδιών.

Τι ήχο μπορεί να έχει η εικόνα που προβάλλεται και πώς ο ήχος μπορεί να μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αυτό που βλέπουμε; Πώς ένα καθημερινό αντικείμενο δημιουργεί ηχητικά εφέ στον κινηματογράφο;
Τα παιδιά ακολουθούν ρυθμικά τους «επιστήμονες» του ήχου και συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το πρωτότυπο «παιχνίδι γνώσης» για τη foley art και τον κινηματογράφο. Στο τέλος, μάλιστα, τους βοηθούν να λύσουν ένα μεγάλο μυστήριο: «Πώς συνομιλεί ένας κόκκινος κύκλος με ένα κομμάτι ξύλου που κάνει ΜΠΑΜ;»

συντελεστές

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον μουσικό Βασίλη Τζαβάρα, τον μουσικό Μιχάλη Μοσχούτη και τη video artist Ερατώ Τζαβάρα.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές A,’ B’ και Γ’ Δημοτικού

Ημερομηνίες:
Πέμπτη 6 & Τρίτη 11 Νοεμβρίου, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 & Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, Τρίτη 3 Μαρτίου, Τετάρτη 29 Απριλίου και Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr