Ανοιχτή πρόβα με την Έντα Γκάμπλερ / ΣΤΕΓΗ
menu

Ανοιχτή πρόβα με την Έντα Γκάμπλερ

blindspot theatre group

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014
11:00-13:30
Η απόλυτη θεατρική εμπειρία: Να παρακολουθήσεις μια πρόβα πριν από την πρεμιέρα μιας παράστασης!Ποια είναι τα τελικά στάδια προετοιμασίας; Τι απρόοπτα μπορούν να συμβούν;
5 € ανά μαθητή
Στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη της παράστασης Έντα Γκάμπλερ του κορυφαίου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν την ομάδα blindspot theatre group στην πρόβα της!

Πριν ανοίξουν οι πόρτες στο κοινό, οι μαθητές θα βρεθούν στη σκηνή της Στέγης και, ως σιωπηλοί παρατηρητές, θα παρακολουθήσουν τους συντελεστές της ομάδας να δουλεύουν τις τελικές λεπτομέρειες της παράστασης: Πώς θα διορθώσει ο σκηνοθέτης μια φράση; Τι πρέπει να αλλάξει ο σκηνογράφος; Πώς μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα ένας απρόβλεπτος ήχος ή ένας προβολέας που άναψε πριν από την ώρα του; Από τα παρασκήνια, οι μαθητές θα δουν μπροστά στα μάτια τους τη δημιουργική διαδικασία να ολοκληρώνεται!

Θα γνωρίσουν την ηρωίδα ενός σπουδαίου κλασικού κειμένου μέσα από την πρωτοποριακή προσέγγιση της θεατρικής ομάδας blindspot theatre group. Σύμφωνα με την υπόθεση, η Έντα Γκάμπλερ μεγαλώνει με τον πατέρα της σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον, όπου μαθαίνει να αποζητάει το απόλυτο και να μισεί τους συμβιβασμούς. Ο γάμος της με τον απλοϊκό και χαμηλότερης κοινωνικής στάθμης Γέργκεν Τέσμαν την αφήνει ανικανοποίητη, ενώ ο μοναδικός άντρας που μπορεί να αναμετρηθεί μαζί της είναι ο Άιλερτ Λέβμποργκ, ένας ευφυής επιστήμονας, που όμως αναλώνεται σε άσκοπες διασκεδάσεις και καταχρήσεις... Η ομάδα blindspot theatre group ξαναγράφει το έργο με τη μορφή κινηματογραφικού σεναρίου και το φέρνει στο σήμερα.

συντελεστές

Κείμενο: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος
Απόδοση, δραματουργική επεξεργασία: Γιώτα Αργυροπούλου & Μιχάλης Κωνσταντάτος
Σκηνικά-Κοστούμια: Kenny MacLellan
Μουσικός σχεδιασμός: Γιώργης Σακελλαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου
Κίνηση: Γιώργος Μάτσκαρης
Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Φριντζήλας

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Λυκείου

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr