Αθήνα: Η δική μας Ατλαντίδα / ΣΤΕΓΗ
menu

Αθήνα: Η δική μας Ατλαντίδα

Τα Σάββατα 22 & 29 Νοεμβρίου και 6 & 13 Δεκεμβρίου 2014
11:00-14:00
Τα παιδιά σχεδιάζουν τη φανταστική Αθήνα, σε ένα εργαστήριο ουτοπικής αρχιτεκτονικής.
40 € (και για τις τέσσερις συναντήσεις του κύκλου)
Είναι η Αθήνα των ονείρων μας μια χαμένη Ατλαντίδα ή πρόταση ζωής;

Στο εργαστήριο αυτό της Στέγης, «μικροί αρχιτέκτονες», 9-11 ετών, σχεδιάζουν την ουτοπική Αθήνα!

Η ουτοπία στην αρχιτεκτονική της πόλης εμφανίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Πόλεις-κήποι, πόλεις-οκτάγωνα, πόλεις που πετούν και πόλεις που περπατούν έχουν αποτελέσει όνειρο πολλών αρχιτεκτόνων, ενώ κάποιες έχουν ήδη οικοδομηθεί. Ξεκινώντας από τις μοντέρνες ουτοπίες, καταλήγουμε στη μεταμοντέρνα Ατλαντίδα του Léon Krier –βραβευμένου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου με μεγάλη επιρροή– και επικεντρωνόμαστε στις μορφές των κτιρίων. Συσχετίζουμε τις μορφές αυτές με τα κτίρια της Αθήνας και φτάνουμε στο σήμερα: Πώς κατανοούμε τις φόρμες, τους όγκους και τις γεωμετρίες της πόλης μας;

Τα παιδιά εμπνέονται από γνώριμα κτίρια της καθημερινότητάς τους, όπως το σπίτι, το σχολείο, το Δημαρχείο, την εκκλησία της γειτονιάς, την Αρχαία Αγορά, ακόμη και την Ακρόπολη! Με τη χρήση πρότυπων πολύεδρων από χαρτόνι, προτείνουν νέες γεωμετρίες, κατασκευάζοντας μια φανταστική γέφυρα από την Ατλαντίδα έως την Αθήνα του σήμερα. Στη συνέχεια, συνθέτουν τα πολύεδρα αυτά, δημιουργώντας μια ομαδική μακέτα της… φανταστικής Αθήνας!

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την αρχιτέκτονα και interaction designer Άρτεμη Παπαγεωργίου και την αρχιτέκτονα Δήμητρα Μπίλλια.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 9-11 ετών
 
Προϋποθέσεις:
Υποχρεωτική συμμετοχή και στις τέσσερις συναντήσεις του κύκλου.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr