Νέοι χορευτές 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+

Αρχάριοι

Τις Τρίτες 7, 14 & 21 Οκτωβρίου, 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2014
17:30-20:30
Ποιος λέει ότι δεν μπορώ να πετάξω; Ένα εργαστήριο για όσους πιστεύουν ότι ο χορός δεν έχει ηλικία...
64 € (και για τις οκτώ συναντήσεις
του κύκλου)
Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τις ομάδες χορευτών 65+, η Στέγη αποδεικνύει εμπράκτως ότι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να χορέψει είναι το πάθος και η θέληση…

Στο εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών, αναζητάμε τη σύνδεση του «πριν» με το «τώρα» και το «μετά», μέσα από το χορό. Η εμπειρία γίνεται πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε κινητικούς κώδικες που θα μας βοηθήσουν να αφηγηθούμε ιστορίες του παρελθόντος, να αφουγκραστούμε το παρόν και να «χορέψουμε» το μέλλον.

Ο κύκλος αυτός, που απευθύνεται μόνο σε όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά, ξεκινά με μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων για «ζέσταμα» του σώματος. Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός, ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού.

Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, αυτό του αυτοσχεδιασμού, είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις τεχνικές πληροφορίες και τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, εξερευνούμε την προσωπική κίνηση του καθενός και συνθέτουμε ένα συλλογικό «μωσαϊκό» κινήσεων εμπνευσμένο από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντος.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Αερίτες και, συγκεκριμένα, από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και τη χορεύτρια Μάρω Μαρμαρινού.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr