Νέοι χορευτές 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+

Προχωρημένοι & ο/η παρτεναίρ τους

Τις Πέμπτες 19 & 26 Φεβρουαρίου, 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου, 2, 16, 23 & 30 Απριλίου και 7 & 14 Μαΐου 2015
18:30-21:30
Χάσμα γενεών; Όχι στο χορό! Ένα εργαστήριο όπου συνδυάζουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας, με στόχο την επικοινωνία.
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κύκλου)
Για να συμμετάσχουν στον κύκλο αυτό, οι υποψήφιοι χορευτές άνω των 65 ετών πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις: να έχουν λάβει μέρος σε παλαιότερους κύκλους εργαστηρίων της Στέγης και να έρθουν στο εργαστήριο ως «ζευγάρια», δηλαδή κάθε υποψήφιος με ένα άλλο άτομο, διαφορετικής γενιάς!

Το παιδί, το βαφτιστήρι σας, το εγγόνι, ένας νεότερος ή μεγαλύτερος φίλος, γίνονται επίσημα οι… παρτεναίρ σας.
Έτσι, δημιουργείται μια μεικτή ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, που παρακολουθούν όλοι μαζί τα στάδια του εργαστηρίου. Στο εργαστήριο αυτό, συνδυάζουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας και ανοίγουμε ένα διάλογο μεταξύ μεγαλύτερων και μικρότερων, με στόχο την επικοινωνία, το «πάντρεμα» διαφορετικών φωνών και μια ειλικρινή και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Το εργαστήριο ξεκινά από το «ζέσταμα» του σώματος και τη γνωριμία με τους κινητικούς κώδικες του χορού, για να ακολουθήσει ο αυτοσχεδιασμός, με λίγο πιο περίπλοκες και σύνθετες ασκήσεις, σεβόμενοι πάντα τις σωματικές ιδιαιτερότητες του καθενός. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να το παρακολουθήσουν τόσο οι προχωρημένοι χορευτές 65+ που θα κληθούν να ανταποκριθούν σε πιο απαιτητικές βιωματικές-κινητικές ασκήσεις, όσο και οι… «νεότεροι» παρτεναίρ τους που θα πειραματιστούν ίσως για πρώτη φορά με το σώμα τους, την κίνηση και το χορό.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Αερίτες και, συγκεκριμένα, από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και τη χορεύτρια Χαρά Κότσαλη.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών με προηγούμενη συμμετοχή σε εργαστήριο κίνησης 65+ και τον/την παρτεναίρ τους

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr