Εργαστήριο για ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο για ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία

Unlimited Access - Πρόσβαση Άνευ Ορίων

Τις Δευτέρες 23 & 30 Μαρτίου, 6, 20 & 27 Απριλίου και 4, 11, 18 & 25 Μαΐου 2015
17:30-19:30
Ένα εργαστήριο όπου μέσω του ρυθμού, θα συνδεθούμε με τους άλλους, με στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινή σωματική εμπειρία για όλη την ομάδα.
63 € (και για τις 9 συναντήσεις του κύκλου)
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη πραγματοποιεί εργαστήρια με επίκεντρο τον σύγχρονο χορό, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, σε ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για την κίνηση και το χορό, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτές.
 
Με βάση την εμπειρία του περσινού εργαστηρίου για άτομα με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2015 στη Στέγη, φέτος η νέα μεικτή ομάδα προσεγγίζει πιο δυναμικά το θέμα «χορός και αναπηρία». Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα δοθεί έμφαση στην πρόσληψη του χορού ως μέσου διερεύνησης της ταυτότητάς μας και ανάπτυξης της σχέσης μας με τον άλλον.

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων, οδηγιών και παιχνιδιών, θα εξοικειωθούμε με τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε συμμετέχοντος και θα ανιχνεύσουμε το κοινό έδαφος ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Παράλληλα, θα ανακαλύψουμε τις σωματικές μας δεξιότητες μέσα από τον αυτοσχεδιασμό – ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα. Μέσω του ρυθμού, θα συνδεθούμε με τους άλλους, με στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινή σωματική εμπειρία για όλη την ομάδα. Ζητούμενο; Να εκφραστούμε ελεύθερα, να κινηθούμε με αυτοπεποίθηση στον χώρο και να καταρρίψουμε όλοι μαζί κάθε στερεότυπο σχετικά με την τέχνη του χορού!

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Μέντη Μέγα και τη χορεύτρια Ειρήνη Κουρούβανη.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr