Εργαστήριο για ανθρώπους με κινητική αναπηρία, επαγγελματίες χορευτές και για όποιον αγαπά την έκφραση μέσω του χορού / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο για ανθρώπους με κινητική αναπηρία, επαγγελματίες χορευτές και για όποιον αγαπά την έκφραση μέσω του χορού

Unlimited Access - Πρόσβαση Άνευ Ορίων

Τις Παρασκευές 27 Μαρτίου, 3 & 17 Απριλίου, 8, 15, 22 & 29 Μαΐου και 5 & 12 Ιουνίου 2015
17:30-19:30
Ένα εργαστήριο που εστιάζει στο σώμα και στη δυνατότητα έκφρασης των συναισθημάτων του, μέσω της ενσυνείδητης κίνησης στο χώρο και το χρόνο.
63 € (και για τις 9 συναντήσεις του κύκλου)
Με βάση την εμπειρία του περσινού εργαστηρίου για άτομα με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία, καθώς και του Διεθνoύς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2015 στη Στέγη, πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά εργαστήρια με επίκεντρο τον σύγχρονο χορό, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, σε ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για την κίνηση και το χορό, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτές.

Ένα σώμα νιώθει, ελίσσεται, πέφτει, σηκώνεται, αναπνέει, συσπάται, χαλαρώνει, κινείται στον χώρο και τον χρόνο, μόνο του ή με άλλα σώματα. Το εργαστήριο αυτό εστιάζει στο σώμα και στη δυνατότητα έκφρασης των συναισθημάτων του, μέσω της ενσυνείδητης κίνησης στον χώρο και τον χρόνο. Αξιοποιώντας τις αναλυτικές, τις συνθετικές και τις κριτικές δεξιότητές μας, θα δημιουργήσουμε ένα κινητικό λεξιλόγιο, το οποίο θα αναπτύξουμε σε κινητικές φράσεις μέσα από κοινά θέματα που σχετίζονται με τον δημιουργικό χορό.

H μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε στηρίζεται στις αρχές της δημιουργικής κίνησης (σώμα, δυναμική, χρόνος, χώρος, σχέσεις), στις αρχές της σύνθεσης (μοτίβο, φράση) και σε πειραματισμούς στους χορογραφικούς τρόπους (επανάληψη, αντιστροφή, αύξηση και μείωση του κινητικού λεξιλογίου, θέμα και παραλλαγές). Στόχος; Να προσεγγίσουμε την κίνηση μέσα από τη μοναδικότητα του καθενός, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το βέλτιστο των ικανοτήτων μας, να απελευθερωθεί η δημιουργικότητά μας και να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Μαρία Κολιοπούλου και τον χορευτή Ανδρέα Κολίσογλου.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Aνθρώπους με κινητική αναπηρία, επαγγελματίες χορευτές και για όποιον αγαπά την έκφραση μέσω του χορού

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr