Εργαστήριο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης

Unlimited Access - Πρόσβαση Άνευ Ορίων

Τα Σάββατα 28 Μαρτίου, 4 & 18 Απριλίου, 9, 16, 23 & 30 Μαΐου και 6 & 13 Ιουνίου 2015
17:30-19:30
Ένα εργαστήριο πρόκληση-εμπειρία ανταλλαγής, διαλόγου και επαφής για βλέποντες και μη βλέποντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης.
63 € (και για τις 9 συναντήσεις του κύκλου)
Με βάση την εμπειρία του περσινού εργαστηρίου για άτομα με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2015 στη Στέγη, πραγματοποιούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά εργαστήρια με επίκεντρο τον σύγχρονο χορό, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, σε ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για την κίνηση και το χορό, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτές.

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια πρόκληση-εμπειρία ανταλλαγής, διαλόγου και επαφής για βλέποντες και μη βλέποντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης. Στόχος; Να δημιουργήσουμε μια ομάδα με δυνατούς δεσμούς και ξεχωριστό χαρακτήρα, με εμπιστοσύνη και ασφάλεια.

Όλοι μαζί θα πειραματιστούμε με την κίνηση και τις δυνατότητες του σώματος, την επαφή, τη φωνή, τον λόγο και τη μουσική. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, μελέτη της σωματικής φόρμας και της λειτουργίας των αισθήσεων, θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κινηθούμε, να χορέψουμε και να εκφραστούμε μαζί με τους άλλους, καλλιεργώντας την κιναισθητική μας αντίληψη. Ταυτόχρονα, θα ανακαλύψουμε τεχνικές και λύσεις αρμονικής αυτόνομης κίνησης, τόσο για τους μη βλέποντες όσο και για τους βλέποντες, σε συνθήκες προσομοίωσης έλλειψης της όρασης (με τη χρήση μάσκας ύπνου).

Στην πορεία των εβδομαδιαίων συναντήσεων, το εργαστήριο θα εξελίσσεται σταδιακά μέσα από τη συζήτηση και την ανατροφοδότηση, μεταμορφώνοντας ιδέες και αισθήσεις σε χορευτική πράξη. Και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε ένα περιβάλλον αμοιβαίας κατανόησης και εξέλιξης του καθενός ξεχωριστά και όλης της ομάδας συνολικά.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Ίρις Καραγιάν και τον εκπαιδευτή κινητικότητας και προσανατολισμού Μενέλαο Τσαούση.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Ανθρώπους με προβλήματα όρασης και χωρίς προβλήματα όρασης

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr