Σεμινάριο χορού για επαγγελματίες χορευτές από τους DV8 / ΣΤΕΓΗ
menu

Σεμινάριο χορού για επαγγελματίες χορευτές από τους DV8

DV8 Physical Theatre


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014
10:00-14:00
Αίθουσα χορού
Στη νέα τους αποκαλυπτική δουλειά, οι αντισυμβατικοί DV8 καταρρίπτουν για άλλη μια φορά ταμπού και στερεότυπα
15 €
Η DV8 Physical Theatre είναι μια πρωτοποριακή θεατρική ομάδα που υλοποιεί τα έργα του Λόυντ Νιούσον, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας στο διεθνές στερέωμα των παραστατικών τεχνών. Η ομάδα DV8, εστιάζοντας σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, παρουσιάζει ένα πρωτότυπο και προκλητικό χοροθέατρο που δεν φοβάται να ταρακουνήσει το κοινό.

Το φιλόδοξο έργο των DV8 δημιουργείται με πάθος, αποφασιστικότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια και επίπονη προσπάθεια.

Η ομάδα DV8 Physical Theatre σχηματίστηκε το 1986 και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 18 χορευτικά έργα, που έχουν λάβει εγκωμιαστικές κριτικές και έχουν περιοδεύσει ανά τον κόσμο, καθώς και τέσσερις βραβευμένες τηλεταινίες.

Ο Λόυντ Νιούσον γεννήθηκε στην Αυστραλία και σπούδασε ψυχολογία και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Την περίοδο των σπουδών του ανέπτυξε ενδιαφέρον για το χορό, ένα πάθος που του απέφερε υποτροφία για σπουδές στη Σχολή Σύγχρονου Χορού του Λονδίνου. Πριν από την ίδρυση της δικής του ομάδας (DV8 Physical Theatre), το 1986, είχε χορέψει και/ή χορογραφήσει για αρκετές ομάδες, όπως οι Modern Dance Ensemble, Impulse Dance Theatre/New Zealand Ballet Company, One Extra Dance Theatre και Extemporary Dance Theatre.

Το έργο του Νιούσον δεν εντάσσεται εύκολα σε κάποια κατηγορία, καθώς κινείται ανάμεσα στο χορό, το δοκίμιο, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Από το 2007 έχει εστιάσει ειδικότερα την προσοχή του στην έρευνα της σχέσης ανάμεσα στα αυτολεξεί παραθέματα και την κίνηση.

Ο Νιούσον έχει τιμηθεί για το έργο του, είτε στη σκηνή είτε με την κάμερα, με περισσότερα από πενήντα βρετανικά και διεθνή βραβεία. Πρόσφατα, ανακηρύχτηκε από την ένωση επαγγελματιών κριτικών της Μεγάλης Βρετανίας (The Critics’ Circle) ως ένας από τους 100 καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή, που έχουν δουλέψει στη Βρετανία τα τελευταία εκατό χρόνια. Το 2013 τιμήθηκε από τη βασίλισσα με τη διάκριση OBE (αξιωματούχος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) για την προσφορά του στο σύγχρονο χορό.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες χορευτές

Αίτηση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού στο education@sgt.gr έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.
Απαντήσεις θα δοθούν έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr