Συζήτηση μετά την παράσταση "Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο" / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση μετά την παράσταση "Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο"

Latin America: Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο


26 Νοεμβρίου 2014
Με ποιον τρόπο η ιστορία των πόλεών μας επηρεάζει την προσωπική μας ιστορία;Πώς μπορούμε να αφηγηθούμε δέκα χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου;
Αργεντινή, 1999. Τέσσερις νέοι στέκουν σαστισμένοι μπροστά στο τέλος των ουτοπιών. Η πορεία της ζωής τους θα καθοριστεί από την οικονομική και θεσμική χρεοκοπία της χώρας τους.

Είναι δυνατόν σε αυτούς τους καιρούς να δημιουργήσει κανείς μεγάλες μυθοπλαστικές αφηγήσεις που να περιέχουν αυτά που φανταζόμαστε μαζί με πραγματικά περιστατικά από τη ζωή μας και από τη ζωή των ανθρώπων που γνωρίζουμε; Με ποιον τρόπο η ιστορία των πόλεών μας επηρεάζει την προσωπική μας ιστορία; Τι συμβαίνει όταν η μυθοπλασία τοποθετείται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο; Πώς μπορούμε να αφηγηθούμε δέκα χρόνια από τη ζωή ενός ανθρώπου; Πώς ενσωματώνουμε την πολύ πρόσφατη ιστορία –πάνω στην οποία δεν είχαμε το χρόνο να σκεφτούμε διεξοδικά– στις πιο διεξοδικές προσωπικές μας ιστορίες;

Εδώ έχουμε τις ιστορίες τεσσάρων χαρακτήρων σε μια περίοδο δέκα ετών, από το 1999 έως το 2009. Μέσα από σύντομα, διάσπαρτα επεισόδια παρακολουθούμε την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας τεσσάρων ανθρώπων από το Μπουένος Άιρες, στην ηλικία μεταξύ 25-35 ετών, δηλαδή τη στιγμή που σταματάει κανείς να είναι αυτό που φαντάζεται ότι θα γίνει, με μια περιστασιακή αναφορά στις κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές που συνέβησαν αυτά τα δέκα χρόνια.

 Με σπουδές κινηματογράφου, θεάτρου και εικαστικών τεχνών, ο Mariano Pensotti (γενν. 1973), έχοντας παρουσιάσει περισσότερες από δεκαπέντε παραστάσεις την τελευταία δεκαετία, θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς δραματουργούς και σκηνοθέτες της Λατινικής Αμερικής.

συντελεστές

Συντονισμός: Σοφία Ευτυχιάδου, θεατρολόγος

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr