Συζήτηση μετά την παράσταση "O Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας" / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση μετά την παράσταση "O Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας"

William Kentridge & Handspring Puppet Company


18 Δεκεμβρίου 2014
Το θέατρο του παραλόγου, το κουκλοθέατρο, ο χορός, το τραγούδι και το animation ενώνονται σε ένα πρωτοποριακό multimedia θέαμα.
O μέγας Νοτιοαφρικανός σκηνοθέτης και εικαστικός Ουίλλιαμ Κέντριτζ,  σε συμπαραγωγή με τη Στέγη, παρουσιάζει το αριστούργημά του, O Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας, μια νέα εκδοχή στην ιστορική παράσταση του 1997, ένα απαράμιλλης δεξιότητας και αισθητικής θέαμα και, συγχρόνως, πολιτική πράξη μνήμης και αναστοχασμού, σε συνεργασία με τη Handspring Puppet Company.

Σημείο εκκίνησης αποτελεί ο Βασιλιάς Υμπύ (1896), η περίφημη φάρσα του Alfred Jarry, το έργο που έριξε το σπόρο για το Νταντά, τον υπερρεαλισμό και το θέατρο του παραλόγου. Μόνο που εδώ, ο άπληστος αντιήρωας του 19ου αιώνα διακτινίζεται στη Νότιο Αφρική της δεκαετίας του ’90 με τη μορφή ενός έκπτωτου καταπιεστή. Έχοντας διαπράξει στυγερά εγκλήματα κατά την περίοδο του απαρτχάιντ, ο Νοτιοαφρικανός αυτός Υμπύ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη – συγκεκριμένα, με τις ανακρίσεις της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης που συγκρότησε ο Nelson Mandela.

συντελεστές

Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr