Εργαστήριο θεάτρου-κινηματογράφου από την ομάδα blindspot theatre group / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο θεάτρου-κινηματογράφου από την ομάδα blindspot theatre group

Κινηματογραφώντας την Hedda: Κινηματογραφική αλήθεια & θεατρική αναπαράσταση

blindspot theatre group


Παρασκευή 17 έως και Κυριακή 19 & Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
10:00-14:00 (Παρασκευές και Σάββατα) και 17:00-21:00 (Κυριακές)
Αίθουσα χορού
Μια φρέσκια, αναπάντεχη, κινηματογραφικής αισθητικής εκδοχή από την πολλά υποσχόμενη ομάδα blindspot και τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο.
66 € (για το σύνολο των έξι ημερών)
Το εργαστήριο προσεγγίζει το έργο Έντα Γκάμπλερ μέσα από την αισθητική της ομάδας blindspot theatre group δημιουργώντας ένα πάντρεμα μεταξύ κινηματογραφικής αλήθειας και θεατρικής αναπαράστασης. Θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να κρατήσουν προσωπικό ημερολόγιο με τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο θα διαρκέσει έξι ημέρες, χωρισμένο σε δύο τριήμερα.

Στο πρώτο τριήμερο, θα προσεγγίσουμε τα πρόσωπα του έργου μέσα από υποκριτικές ασκήσεις, θα δουλέψουμε κάποιες σκηνές σε ομάδες, θα εισαγάγουμε τους συμμετέχοντες στον τρόπο που δουλεύει η blindspot theatre group στις πρόβες και θα δούμε πώς όλα αυτά αποδίδονται μπροστά στην κάμερα που καταγράφει τις στιγμές των προσώπων/ρόλων. Στο δεύτερο διήμερο, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συνδέσουν το κείμενο με την εποχή μας μέσα από το υλικό που θα φέρουν όλοι στο εργαστήριο. Έτσι, θα συνδέσουμε το έργο με προσωπικά ή συλλογικά βιώματα και με το τι σημαίνει ή παρακινεί στον καθένα μας ο κόσμος του έργου Έντα Γκάμπλερ.

Θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να διαβάσουν ένα μικρό απόσπασμα από το ημερολόγιο που θα έχουν κρατήσει και αυτό θα κινηματογραφηθεί. Στο τέλος θα προκύψουν κάποιες σκηνές με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες, που θα φέρουν τον κόσμο των χαρακτήρων του έργου μέσα από τους ίδιους. Απώτερος στόχος μας είναι να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού του εργαστηρίου στη δημιουργική διαδικασία της παράστασης Έντα Γκάμπλερ, που θα παρουσιαστεί στη Στέγη από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2014.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Σπουδαστές παραστατικών τεχνών και εικαστικών (θεάτρου, κινηματογράφου, εικαστικών, χορού, μουσικής)
Προϋποθέσεις:
Αίτηση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού, μέχρι την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 στο education@sgt.gr
Απαντήσεις σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής θα σταλούν έως την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr