Νέοι εικαστικοί 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι εικαστικοί 65+

Κύκλοι 2015
Δισδιάστατο Εργαστήριο
Τις Τετάρτες 7, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου, 4, 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου, 4, 11 & 18 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2015

Τρισδιάστατο Εργαστήριο
Τις Παρασκευές 27 Φεβρουαρίου, 6, 13, 20 & 27 Μαρτίου, 3 & 24 Απριλίου, 8, 15, 22 & 29 Μαΐου και 5 Ιουνίου 2015 11:00-14:00
.
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κύκλου)
Μετά την επιτυχία που είχε πέρυσι το εργαστήριο εικαστικών τεχνών για άτομα άνω των 65 ετών, η Στέγη προτείνει φέτος δύο ξεχωριστά εργαστήρια, καλύπτοντας κάθε προτίμηση: ένα για δισδιάστατα έργα τέχνης και ένα για τρισδιάστατα. Αρχάριοι ή πιο προχωρημένοι καλλιτέχνες 65+ μπορούν να συμμετάσχουν είτε στο ένα εργαστήριο είτε και στα δύο, όπου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν για την τέχνη, δημιουργώντας την οι ίδιοι! Μέσα από δώδεκα εβδομαδιαίες συναντήσεις που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με ποικίλα μέσα και τεχνικές, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα.

Το δισδιάστατο εργαστήριο ξεκινά με εισαγωγικά μαθήματα ζωγραφικής και ακολουθούν μαθήματα διαφορετικών τεχνικών: Πώς μπορώ να κάνω μια εικονογράφηση ή να δημιουργήσω ένα λεύκωμα; Ποια είναι τα μυστικά της τυπογραφίας και του κολλάζ; Τι είναι η ζωγραφική με στένσιλ;

Το τρισδιάστατο εργαστήριο, γεμάτο ξύλα, σύρματα, πηλό, γύψο, παπιέ μασέ, υφάσματα και άλλα αγαπημένα υλικά, καλεί τους καλλιτέχνες να δουλέψουν με τα χέρια για να δώσουν πνοή σε δικά τους γλυπτά και κατασκευές. Και στα δύο εργαστήρια, οι «νέοι εικαστικοί 65+» θα παρακολουθήσουν επίσης διαλέξεις ιστορίας της τέχνης, αλλά και προβολές ταινιών μικρού μήκους και ντοκυμανταίρ, σχετικών με το εκάστοτε αντικείμενο μελέτης.

Από τις καλύτερες στιγμές των δώδεκα συναντήσεων; Οι ομαδικές επισκέψεις σε γκαλλερί και μουσεία που θα φιλοξενούν εκθέσεις σχετικές με το κάθε εργαστήριο.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό Nadia Al Foudery.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Δημιουργικούς ανθρώπους ανεξαρτήτως εμπειρίας, είτε αρχάριους είτε πιο προχωρημένους, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr