Ένα, δύο, τρία, ΤΥΠΩΘΗΤΩ / ΣΤΕΓΗ
menu

Ένα, δύο, τρία, ΤΥΠΩΘΗΤΩ

Μικροί γραφίστες / εκδότες εν δράσει...

Τα Σάββατα 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου και 7, 14 & 28 Φεβρουαρίου 2015
11:00-14:00
Θες να δημιουργήσεις ένα δικό σου φανζίν, δηλαδή ένα περιοδικό που θα φτιάξεις μόνος σου και θα το κυκλο φορήσεις χέρι με χέρι σε φίλους και γνωστούς;
63 € (και για τις επτά συναντήσεις του κύκλου)
Στο εργαστήριο αυτό, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας περιοδικό γεμάτο σχέδια και χρώματα, μέσα από τη συζήτηση, τον πειραματισμό, τη ζωγραφική, το κολλάζ και τη χειροτεχνία.

Αρχικά, θα σχηματίσουμε ομάδες και θα μάθουμε τους βασικούς κανόνες: Τι κρύβεται πίσω από την ιστορία κάθε βιβλίου, περιοδικού ή εντύπου;
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που τους δίνουν μορφή και σχήμα προτού αυτά φτάσουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων;

Θα δούμε δείγματα από έργα σύγχρονων και παλαιότερων δημιουργών, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουμε τα βασικά βήματα παραγωγής ενός βιβλίου: το σχεδιασμό, την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία.

Στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε ένα ένα τα μυστικά της δημιουργίας ενός φανζίν!

Οι μικροί γραφίστες του εργαστηρίου θα πειραματιστούν με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας, που είναι η αρχαιότερη εκτυπωτική μέθοδος, και μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τα υλικά θα αφήσουν το ανεξίτηλο αποτύπωμά τους στο χρόνο.

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν! Εκτός από βιβλία, οι μικροί φίλοι μας θα τυπώσουν και σε άλλες επιφάνειες, χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα και τεχνικές.

Τι τύπωμα θέλεις να έχει το μπλουζάκι σου; Ο κύκλος κλείνει με μια επίσκεψη σε επαγγελματικό εργαστήριο μεταξοτυπίας. Εκεί, ανάμεσα σε ψαλίδια, τελάρα και μελάνια, θα δούμε στην πράξη πώς γίνεται η εκτύπωση ενός εντύπου: Του δικού σου εντύπου, που φεύγοντας από τη Στέγη θα πάρεις μαζί σου για διανομή σε γονείς και φίλους!

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον γραφίστα Κωστή Σωτηράκο και τον μεταξοτύπη Μανώλη Αγγελάκη (Tind).

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 9-12 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr