Άγρια Χορωδία / ΣΤΕΓΗ
menu

Άγρια Χορωδία

Ένα φωνητικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους από τον Phil Minton

Borderline Festival 2015


Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Μαρτίου 2015
Ώρες εργαστηρίου: 17:30-20:30 (Παρασκευή και Σάββατο) και 17:30-19:30 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης περφόρμανς: 20:00 (Κυριακή)
Όποιος μπορεί να αναπνεύσει, μπορεί και να τραγουδήσει!
20 € (και για τις τρεις συναντήσεις)
Με το μότο αυτό, το πρότζεκτ Άγρια Χορωδία του μουσικού Phil Minton έχει δημιουργήσει χορωδίες ανά τον κόσμο, χωρίς... καλλίφωνους τενόρους και σοπράνο, αλλά με ανθρώπους που πίστευαν ότι δεν είχαν... «φωνή»!

Πρόκειται για έναν κύκλο τριών φωνητικών εργαστηρίων που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, χωρίς απαραίτητα προηγούμενη μουσική εμπειρία. Έχοντας απλώς διάθεση για πειραματισμό με τη φωνή , οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις φωνητικές τους δυνατότητες μέσα από διάφορες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς, για να καταλήξουν σε μια πρωτότυπη περφόρμανς!

Το πρότζεκτ έχει πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες, αποδεικνύοντας ότι η ανθρώπινη φωνή έχει πολύ μεγαλύτερα όρια από αυτά που φανταζόμαστε. Αυτό θα το διαπιστώσουν οι νεαροί φίλοι μαςστο τριήμερο εργαστήριο της Στέγης όπου, υπό την καθοδήγηση του Φιλ Μίντον, θα νιώσουν τη φωνή τους να... «μεγαλώνει»!

Το εργαστήριο αρχίζει με το γέλιο, μια μη λεκτική «φωνητική τεχνική» που χρησιμοποιεί τη φωνή με αυθόρμητο, ευρηματικό και, κάποιες φορές, παράδοξο τρόπο . Συνεχίζεται με... κραυγές, αναστεναγμούς, μουρμουρίσματα, μουγγρητά, γρυλίσματα, παιδικό κλάμα και άλλες εκφάνσεις της ανθρώπινης φωνής , που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα ασχολούμασταν μαζί τους... καλλιτεχνικά!

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένα ιδιόμορφο φωνητικό σύνολο που θα παρουσιάσει την περφόρμανς του στη Στέγη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πειραματικής μουσικής και ήχου Borderline.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον βοκαλίστα, τρομπετίστα και αυτοσχεδιαστή Phil Minton.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά και εφήβους 10-15 ετών

Αγγλικά (με μετάφραση στα ελληνικά, αν χρειαστεί)

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr