Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό. Η Στέγη ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη! / ΣΤΕΓΗ
menu

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό. Η Στέγη ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη!

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών  | 10:00-12:00
Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών | 12:00-14:00

Τα Σάββατα 23 Μαΐου & 6 Ιουνίου και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς.
Στις επόμενες δύο συναντήσεις κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα.
Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με αυτισμό και τους γονείς τους ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Tηλ: 25510 23514 (8:00-14:00)
Η τηλεφωνική κράτηση θέσης εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο μουσικό εργαστήριο.
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με τo Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το εργαστήριο ταξιδεύει σε πόλεις ανά την Ελλάδα, με όγδοο σταθμό την Αλεξανδρούπολη.

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.

Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική.

Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν, να τραγουδήσουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους.
 
Προϋποθέσεις:
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη και στις τρεις συναντήσεις του εργαστηρίου. 
 
Τόπος διεξαγωγής: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, 1ο χλμ. Αλεξανδρούπολης – Παλαγίας, Αλεξανδρούπολη Έβρου
Παράλληλη δράση:
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τέχνες και Αυτισμός», με αφορμή τη διεξαγωγή του εργαστηρίου «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 18:00, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Θα ακολουθήσει βιωματικό μουσικό εργαστήριο ενηλίκων για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Για δηλώσεις συμμετοχής: 25510 23514.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής