Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό. Η Στέγη ταξιδεύει στην Ξάνθη! / ΣΤΕΓΗ
menu

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό. Η Στέγη ταξιδεύει στην Ξάνθη!

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.

Για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών  | 10:00-12:00
Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών | 12:00-14:00

Την Κυριακή 24, Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου 2015
Η πρώτη συνάντηση είναι μόνο για τους γονείς.
Στις επόμενες δύο συναντήσεις κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα.
Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με αυτισμό και τους γονείς τους ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Tηλ: 6944 615151 (09:00-15:00)
Η τηλεφωνική κράτηση θέσης εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο μουσικό εργαστήριο.
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το εργαστήριο ταξιδεύει σε πόλεις ανά την Ελλάδα, με ένατο σταθμό την Ξάνθη.

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά εργαλεία μάθησης και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και λειτουργεί ως μέσο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη συναισθηματική ωρίμανση των ατόμων με αυτισμό.

Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Αρχικά, τα παιδιά γνωρίζουν το χώρο και τους μουσικούς και, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα και παράγουν ήχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μικροί μουσικοί, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές, συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα με βάση τη μουσική.

Στο εργαστήριο αυτό, η μουσική γίνεται η «γλώσσα» επικοινωνίας, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος. Μέσα από τους ήχους, το παιχνίδι και τις εναλλαγές ρόλων, τα παιδιά καλούνται να αισθανθούν την ύπαρξή τους, να εκφράσουν τι νιώθουν, να τραγουδήσουν και να γνωρίσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου μαζί με μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους.
Προϋποθέσεις:
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη και στις τρεις συναντήσεις του εργαστηρίου. 
 
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Δημοτικό Ωδείο

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής