Έλα μαζί μας / ΣΤΕΓΗ
menu

Έλα μαζί μας

ΝΟΕ 2015 - ΜΑΪ 2016
Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
Οι Υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση συναντούν μαθητές και μοιράζονται τη γνώση και την εμπειρία τους.
Δωρεάν
Πώς μπορείς να μιλήσεις σε μαθητές για τη διατροφή;
Τι σημαίνει να είσαι νομικός και τι συνεπάγεται το δικηγορικό επάγγελμα;
Πώς μαθαίνουμε χωρίς να «παπαγαλίζουμε»;
Ποια είναι τα μυστικά της αφήγησης;
Τι είναι η μουσειολογία;
Πώς διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα με στόχο μια «καθαρή» κοινωνία;
 
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση μυεί τους μαθητές στους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, της δημιουργικότητας και του «ευ ζην». Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στον πολιτισμό και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους (επιστήμονες, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κ.ά.) πραγματοποιούν παρουσιάσεις και εργαστήρια στα σχολεία και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης ή προσεγγίζουν κάποια επαγγέλματα μέσω της γνωριμίας τους με τους εισηγητές.
 
Οι τέχνες, τα γράμματα, οι επιστήμες, η διατροφή, το περιβάλλον, η αρχαιολογία, τα μουσεία, η συναισθηματική αγωγή, η ψυχική υγεία, η μαθησιακή τεχνική, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, ο σχολικός εκφοβισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ορισμένες από τις θεματικές που προσεγγίζονται.
 
Οι μαθητές μυούνται στα διάφορα αυτά πεδία με βιωματικό τρόπο, αφού οι παρουσιάσεις συνδυάζονται με δραστηριότητες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου και προσαρμόζεται ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Νοέμβριος 2015 - Μάιος 2016
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 6 δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια έξι διαδοχικών εβδομάδων.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 3713011
Email: hsyrou.contact@onassis.gr
 
Οργάνωση - υλοποίηση:
Υπότροφοι Ιδρύματος Ωνάση (με τη σύμπραξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης)
 
Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση συστάθηκε το 1986 στην Αθήνα, ως πρωτοβουλία των πρώτων υποτρόφων. Κεντρικός σκοπός του Συνδέσμου είναι να ενταχθούν σε αυτόν οι απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους με χορηγία υποτροφίας από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, με απώτερο στόχο την προώθηση της γνώσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του πολιτισμού μέσα από τις δράσεις τους. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων έχει να επιδείξει μία πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς των επιστημών και της τέχνης.
Ανάμεσα στα 1800 μέλη του συγκαταλέγονται αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας.

   

 

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής