Μουσικό Καράβι / ΣΤΕΓΗ
menu

Μουσικό Καράβι

Εργαστήριο για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού

ΦΕΒ - ΜΑΪ 2016
Μαθητές Νηπιαγωγείου και A΄& B΄Δημοτικού
Αν έρθει φουρτούνα, τα παιδιά θα κρυφτούν φοβισμένα στο αμπάρι, θα νιώσουν επιθετικά απέναντι στους συνταξιδιώτες τους ή θα αντιμετωπίσουν ομαδικά αυτή την εμπειρία;
Δωρεάν
Το Μουσικό Καράβι γέμισε το αμπάρι του με τις πολύτιμες εμπειρίες της περασμένης χρονιάς και ανοίγει ξανά τα πανιά του, με στόχο την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, μέσω της παιδαγωγικής δύναμης της μουσικής, των εικαστικών, του θεάτρου και του παιχνιδιού.

Η σχολική τάξη μεταμορφώνεται σε λιμάνι, όπου οι μαθητές συναρμολογούν «ένα καράβι που χωράει στην καρδιά του όλα τα παιδιά». Από εκεί ξεκινούν να ταξιδεύουν, να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν την πορεία τους, αλλά και να δοκιμάζουν τη δύναμη της ομάδας σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

Αν έρθει φουρτούνα, τα παιδιά θα κρυφτούν φοβισμένα στο αμπάρι, θα νιώσουν επιθετικά απέναντι στους συνταξιδιώτες τους ή θα αντιμετωπίσουν ομαδικά αυτή την εμπειρία;

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την ομαδικότητα εντός του σχολείου κατά την ευαίσθητη προσχολική και πρώιμη σχολική ηλικία. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικές δράσεις-παιχνίδια, που περιλαμβάνουν την κατασκευή και χρήση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, την κίνηση μετά μουσικής, τη χρήση της φωνής, τη δημιουργία ατομικών και ομαδικών εικαστικών έργων, την εμψύχωση αντικειμένων και πολλούς θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.

Οι μικροί ταξιδιώτες επιστρέφουν στο λιμάνι έχοντας ένα σακίδιο γεμάτο πολύτιμες εμπειρίες για το ταξίδι της ζωής…

συντελεστές

Συντελεστές:
Πόπη-Ηλιόπη Θραψανιώτη: εικαστικός, εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια
Παναγιώτης Μανουηλίδης: μουσικός, συνθέτης, μουσικοπαιδαγωγός
Σταυρούλα Παυλίκου: ψυχολόγος, μουσικοθεραπεύτρια, μουσικός
Κατερίνα Χάσκα: θεατρολόγος, ηθοποιός, σκηνοθέτης

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Φεβρουάριος - Μάιος 2016
Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις στα σχολεία που θα επιλεγούν.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής