Εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών. H Στέγη ταξιδεύει στα Ιωάννινα! / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών. H Στέγη ταξιδεύει στα Ιωάννινα!

11 Φεβ 2015
Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τις ομάδες χορευτών 65+, η Στέγη αποδεικνύει εμπράκτως ότι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να χορέψει είναι το πάθος και η θέληση…

Φέτος οι συνεργάτες της ομάδας κίνησης 65+ επισκέπτονται τα Ιωάννινα και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων προσκαλούν τους μεγάλους μας φίλους να χορέψουν!


Νέοι χορευτές 65+

Ποιος λέει ότι δεν μπορώ να πετάξω; Εργαστήριο για όσους πιστεύουν ότι ο χορός δεν έχει ηλικία...

Στο εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών, αναζητάμε τη σύνδεση του «πριν» με το «τώρα» και το «μετά», μέσα από το χορό. Η εμπειρία γίνεται πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε κινητικούς κώδικες που θα μας βοηθήσουν να αφηγηθούμε ιστορίες του παρελθόντος, να αφουγκραστούμε το παρόν και να «χορέψουμε» το μέλλον.

Ο κύκλος αυτός, που απευθύνεται μόνο σε όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά, ξεκινά με μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων για «ζέσταμα» του σώματος. Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός, ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού.

Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, αυτό του αυτοσχεδιασμού, είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις τεχνικές πληροφορίες και τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, εξερευνούμε την προσωπική κίνηση του καθενός και συνθέτουμε ένα συλλογικό «μωσαϊκό» κινήσεων εμπνευσμένο από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντος.
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα χορού Αερίτες και, συγκεκριμένα, από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και τη χορεύτρια Μάρω Μαρμαρινού.

Απευθύνεται σε: Άτομα άνω των 65 ετών

Ημερομηνίες: Κυριακή 15 Φεβρουαρίου έως και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ώρες διεξαγωγής: Κυριακή 18:00-21:00 | Δευτέρα έως και Πέμπτη 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Προϋποθέσεις: Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Tόπος Διεξαγωγής: Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Δήμου Ιωαννίνων

Κρατήσεις: 26510 83940,  webmaster@pkdi.gr (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων)