Ο Νίκος Κοντοσώρος μαγειρεύει για μια ημέρα στη ΗΥΤRΑ / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο Νίκος Κοντοσώρος μαγειρεύει για μια ημέρα στη ΗΥΤRΑ

27 Φεβ 2015
Φεστιβάλ γεύσεων εγκαινιάζει η HYTRA στις 2 Μαρτίου, με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και την αξιοποίησή τους με τον πιο ευφάνταστο τρόπο από κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιούνται στην επαρχία. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να «φτάσουν» στην πόλη γεύσεις της υπαίθρου.
 
Πρώτος φιλοξενούμενος στην κουζίνα της HYTRA είναι ο Νίκος Κοντοσώρος. Ο σεφ από τη Φλώρινα μετακομίζει για μια μόνο ημέρα στον 6o όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, για να δημιουργήσει ένα μενού με «άρωμα» επαρχίας.

Μαθημένος να  σέβεται, να αγαπά και να αξιοποιεί με το νοστιμότερο τρόπο τα προϊόντα της ελληνικής γης μαζί με την ομάδα της HYTRA αλλάζουν για μια ημέρα το μενού και προτείνουν επιστροφή στις γευστικές προκλήσεις που μας προσφέρει απλόχερα  η «ευλογημένη» ελληνική γη. Εμπνευσμένος από τη Βουργουνδία της Ελλάδας όπως κατά καιρούς έχει αποκαλέσει το Ξινό νερό, θα μαγειρέψει  Σουτ Μακαλό, τους  πιο νόστιμους μοσχαρίσιους κεφτέδες που καλύπτονται από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν καθώς και το φημισμένο του Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού. Το μενού θα ταιριάξει απόλυτα με ορισμένα από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά.