Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών στην έκθεση Strange Cities! / ΣΤΕΓΗ
menu

Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών στην έκθεση Strange Cities!

26 Μαϊ 2015
Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς.
Πρόσκληση σε εικαστική έκθεση μαθητών

Σας προσκαλούμε με χαρά όλους στη Διπλάρειο Σχολή για την εικαστική έκθεση των μαθητών από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και το 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας που συμεμτείχαν στο πρόγραμμα Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς.
 
Το πρόγραμμα βιωματικής διδασκαλίας της σύγχρονης τέχνης που πραγματοποίησε η Στέγη αυτή τη σαιζόν σε τρία δημοτικά σχολεία της Αττικής, βοήθησε δεκάδες μαθητές να γνωρίσουν την τέχνη, να την κατανοήσουν και, το κυριότερο, να εκφραστούν μέσα από αυτήν. Μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διετούς διάρκειας του προγράμματος, με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, η Στέγη συνέχισε να χρηματοδοτεί η ίδια τη διεξαγωγή του για τρίτη χρονιά φέτος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, 12ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, έχοντας ένα και μόνο στόχο: να δοθεί σε περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη ως θεατές και ως δημιουργοί.
 
Πρόκειται για τρεις κύκλους βιωματικής μάθησης που πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένη ομάδα καλλιτεχνών  την χορογράφο Τζένη Αργυρίου, τον εικαστικό Ανδρέα Κασάπη και την μουσικό Μυρτώ Τίκωφ- με δράσεις που μοιράστηκαν σε διάφορους χώρους: Μέσα στη Στέγη, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν διάφορες δράσεις πολιτισμού, όπως θέατρο, μουσική και εικαστικά, με την οργάνωση επισκέψεων σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και, τέλος, μέσα στη σχολική τάξη, όπου στήθηκαν εργαστήρια για συζήτηση και δημιουργική έκφραση των μαθητών πάνω στις «εμπειρίες πολιτισμού» που βίωσαν.
 
Το πρόγραμμα δεν στοχεύει φυσικά να «διδάξει» χορό, μουσική ή ζωγραφική. Μέσα από το προσωπικό αυτό βίωμα, οι μαθητές αποκτούν την αυτοπεποίθηση και τα εργαλεία να ερμηνεύουν τα έργα τέχνης με το δικό τους τρόπο και, βέβαια, να δημιουργούν οι ίδιοι τέχνη.

Από την Τρίτη 26 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3)
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12:00-21:00
 
Είσοδος ελεύθερη