Νέοι χορευτές 65+ | Αρχάριοι / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+ | Αρχάριοι

Εργαστήριο χορού για όσους πιστεύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά…

ΟΚΤ-ΔΕΚ 2015
17:30-20:30
Άτομα άνω των 65 ετών που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε ανάλογο εργαστήριο στη Στέγη
Χορεύετε; Ευχαρίστως! Στο εργαστήριο αυτό αφηγούμαστε ιστορίες του παρελθόντος, αφουγκραζόμαστε το παρόν και χορεύουμε το μέλλον!
64 € (και για τις οκτώ συναντήσεις του κύκλου)
Μετά από τρία χρόνια πολύ επιτυχημένης πορείας των εργαστηρίων αυτών, συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη και τη δίψα των ανθρώπων αυτής της ηλικίας να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να ξαναγνωρίσουν το σώμα και τις ατελείωτες δυνατότητές του.

Εξάλλου, μια πολύ μεγάλη ανατροπή, αλλά ταυτόχρονα ένδειξη τεράστιας δύναμης, είναι να μπορεί κανείς να αντιμετωπίζει δημιουργικά και ανοιχτά τις κινητικές του «αδυναμίες» συνδυάζοντάς τες με την εμπειρία, τη σοφία, τα ερεθίσματα και τις αφηγήσεις μιας ολόκληρης ζωής.
 
Πόσες αναμνήσεις μπορώ να κουβαλήσω σε μια τάξη;
Πόσους φίλους μπορώ να κερδίσω με μια αγκαλιά;
Ποια φιγούρα αποκαλύπτει την ηλικία μου;
 
Το εργαστήριο αποτελείται από δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος, μέσα από μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων, ζεσταίνουμε το σώμα, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός, και ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες που μας βοηθούν να αποφύγουμε τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού και προσεγγίζουμε βασικούς μηχανισμούς κίνησης.

Το δεύτερο μέρος του μαθήματος, αυτό του αυτοσχεδιασμού, είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, προσπαθούμε να εξερευνήσουμε την προσωπική κίνηση του καθενός και, τελικά, να συνθέσουμε ένα συλλογικό μωσαϊκό που εμπνέεται από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε μαθητή-χορευτή.

συντελεστές

Συντελεστές:
ομάδα Αερίτες:
Πατρίσια Απέργη: χορογράφος
Μάρω Μαρμαρινού: χορεύτρια

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Τις Τρίτες 20 και 27 Οκτωβρίου, 3, 10 και 24 Νοεμβρίου & 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου 2015

Ώρες:
17:30-20:30

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής