Νέοι χορευτές 65+ | Προχωρημένοι & οι παρτεναίρ τους / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι χορευτές 65+ | Προχωρημένοι & οι παρτεναίρ τους

Χάσμα γενεών; Ποτέ μέσα στην πίστα!

ΜΑΡ-ΜΑΪ 2016
18:30-21:30
Άτομα άνω των 65 ετών και ο/η παρτεναίρ τους
Ένα εργαστήριο που δένει διαφορετικές ηλικίες μέσα από το χορό!
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κύκλου)
Για να συμμετάσχουν στον κύκλο αυτό, οι υποψήφιοι χορευτές άνω των 65 ετών πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις: να έχουν λάβει μέρος σε παλαιότερο κύκλο εργαστηρίων της Στέγης και να έρθουν στο εργαστήριο με το ζευγάρι τους. Κάθε υποψήφιος δηλαδή έρχεται με ένα ακόμη άτομο, διαφορετικής όμως γενιάς!

Το παιδί, το βαφτιστήρι, το εγγόνι, ένας νεότερος ή μεγαλύτερος φίλος, ένας επαγγελματίας χορευτής ή κάποιος που δεν έχει ξαναχορέψει ποτέ στη ζωή του, γίνονται επίσημα οι… παρτεναίρ σας. Σε ποιους ανήκει ο χορός; Σε όλους!

Δημιουργούμε μια μεικτή ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, που παρακολουθούν όλοι μαζί τα στάδια του εργαστηρίου. Μέσα από μια σειρά δημιουργικών καλλιτεχνικών διαδικασιών, ανταλλάσουμε εμπειρίες, ιστορίες και μαρτυρίες και ανοίγουμε ένα διάλογο που δεν έχει ηλικία, όρια, παγιωμένη γνώση και τεχνική. Το εργαστήριο ξεκινά από το «ζέσταμα» του σώματος και τη γνωριμία με τους κινητικούς κώδικες του χορού, για να ακολουθήσει ο αυτοσχεδιασμός, με λίγο πιο περίπλοκες και σύνθετες ασκήσεις, σεβόμενοι πάντα τις σωματικές ιδιαιτερότητες του καθενός. Τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει;

Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών για να ανοίξουμε ένα διάλογο που θα αφορά τις σχέσεις μεγαλύτερων-μικρότερων, το «πάντρεμα» διαφορετικών φωνών, μια ειλικρινή και ουσιαστική «ανταλλαγή» και επικοινωνία.

συντελεστές

Συντελεστές:
ομάδα Αερίτες
Πατρίσια Απέργη: χορογράφος
Χαρά Κότσαλη: χορεύτρια

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Τις Πέμπτες 3, 10, 17, 24 και 31 Μαρτίου, 7, 14 και 21 Απριλίου & 5, 12, 19 και 26 Μαΐου 2016

Ώρες:
18:30-21:30

Προϋποθέσεις:
Προηγούμενη συμμετοχή σε εργαστήριο κίνησης 65+


Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής