Νέοι εικαστικοί 65+ / ΣΤΕΓΗ
menu

Νέοι εικαστικοί 65+

Δύο εργαστήρια για να έρθουμε κοντά στην τέχνη χρησιμοποιώντας κυρίως τα χέρια μας!

Δισδιάστατο εργαστήριο: ΝΟΕ 2015 – ΦΕΒ 2016
Τρισδιάστατο εργαστήριο: ΦΕΒ–ΜΑΪ 2016
11:00-14:00
Άτομα άνω των 65 ετών
«Δεν μας έβαλε κανόνες, μας άφησε ελεύθερους να βγάλουμε αυτό που είχαμε μέσα στην ψυχή μας. Μας έδειξε δρόμους δημιουργίας. Δοκιμάσαμε να κάνουμε τέχνη» ...Aκούσαμε από εσάς υπέροχα σχόλια και για αυτό συνεχίζουμε!
96 € (και για τις δώδεκα συναντήσεις του κάθε κύκλου)
Ελάτε λοιπόν να συνεχίσουμε τα εργαστήρια εικαστικών, να μάθουμε καινούργιες τεχνικές, δουλεύοντας σαν μια ομάδα καλλιτεχνών και δημιουργώντας έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν σε μια ομαδική έκθεση στο τέλος της σαιζόν! Τα εργαστήρια θα συνοδεύονται από σύντομες διαλέξεις με οπτικά παραδείγματα από την ιστορία της τέχνης, με σκοπό να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και να κάνουν αντιληπτό το ιστορικό πλαίσιο των όσων διδασκόμαστε μέσα στο εργαστήριο. Οι επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί αποτελούν επίσης ένα σημαντικό μέρος αυτής της πλούσιας εμπειρίας.

Τρισδιάστατο εργαστήριο:
Κατασκευές… Δημιουργούμε με τα χέρια μας έργα τέχνης με βάθος, μήκος και ύψος!

Φέτος, στο τρισδιάστατο εργαστήριο θα δουλέψουμε με τα ίδια υλικά όπως και πέρυσι, με τη διαφορά ότι θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε κάθε υλικό, έτσι ώστε να μάθουμε και πώς να τα χειριζόμαστε καλύτερα, αλλά και διαφορετικές τεχνικές.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να εκφράζονται καλλιτεχνικά, δημιουργώντας ψηφιδωτά, κεραμικά, μαλακά γλυπτά και τρισδιάστατα κολάζ, με την τεχνική assemblage, όπου δίνουμε νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα, συναρμολογώντας ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά.

Προγενέστερη εμπειρία ή εξοικείωση με το αντικείμενο δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που απαιτείται από τους συμμετέχοντες είναι να «πιάνουν τα χέρια τους».

Ημερομηνίες:
Τρισδιάστατο εργαστήριο:
Τις Παρασκευές 26 Φεβρουαρίου, 4, 11 και 18 Μαρτίου, 1, 8, 15 και 22 Απριλίου & 6, 13, 20 και 27 Μαΐου 2016

Ώρες:
11:00-14:00
 
Δισδιάστατο εργαστήριο:
Μολύβι, ψαλίδι, χαρτί… Σχεδιάζουμε αυτό που βλέπουμε και αυτό που φανταζόμαστε!

Τα μαθήματα του δισδιάστατου εργαστηρίου συνεχίζουν από το σημείο που τα αφήσαμε πέρυσι, ενώ το τμήμα είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από προηγούμενες χρονιές, αλλά και σε νέους με κάποια εξοικείωση με τα εικαστικά ή με τόλμη να πειραματιστούν και να «κολυμπήσουν κατευθείαν στα βαθιά».
Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να δουλέψουμε πάνω στο σχέδιο, αρχικά με μολύβι και κατόπιν με διαφορετικά υλικά, όπως το κάρβουνο, η ακουαρέλα και το μελάνι. Στην πορεία, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κάνουν ασκήσεις σχεδίου και εκτός μαθήματος, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Όταν αισθανθούμε έτοιμοι να αποδώσουμε αυτό που βλέπουμε στο χαρτί, τότε θα αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Το μάθημα θα αποκτήσει πιο χαλαρή δομή και θα ενθαρρύνει τον πειραματισμό με μια ποικιλία μέσων, ανάλογα πάντα με τις επιθυμίες και τις ικανότητες της ομάδας. Από μεταξοτυπία πάνω σε ύφασμα (batik), μέχρι ιαπωνική ζωγραφική με μελάνι (sumi) και καλλιγραφία… ένα εργαστήριο γεμάτο εκπλήξεις!

Ημερομηνίες:
Δισδιάστατο εργαστήριο:
Τις Τετάρτες 11, 18 και 25 Νοεμβρίου, 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου 2015, 13, 20 και 27 Ιανουαρίου & 3, 10 και 17 Φεβρουαρίου 2016

Ώρες:
11:00-14:00

συντελεστές

Συντελεστές:
Nadia Al Foudery: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής