Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 5 χρόνια / ΣΤΕΓΗ
menu

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 5 χρόνια

Τριήμερο Εορταστικών Δράσεων

9-11 ΔΕΚ 2015
 
Κεντρική Σκηνή & Μικρή Σκηνή
Με τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού να γιορτάζουν πέντε χρόνια δημιουργίας, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση αποδεικνύουν μέσα από διαφορετικούς κύκλους εκδηλώσεων πως η ελληνική μουσική δημιουργία έχει παρόν και ακόμα πιο συναρπαστικό μέλλον.
9&10 ΔΕΚ:
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο
11 ΔΕΚ:
Κανονικό: 10 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα
(5-9 άτομα): 8 €
Μεγάλη Παρέα
(10+ άτομα): 6 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 4 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €
Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού είναι πλέον θεσμός στο χώρο της έντεχνης ελληνικής δημιουργίας: περισσότεροι από 1.500 συμμετέχοντες και πάνω από 100 τραγούδια έχουν ξεχωρίσει σε αυτούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των θεατών στις τέσσερις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, όπως και το ευρύτερο κοινό που αγαπά το ελληνικό τραγούδι.

Η φετινή, πέμπτη χρονιά των Αγώνων δεν θα είναι διαγωνιστική, αλλά εορταστική. Ένα τριήμερο δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένο αποκλειστικά στο ελληνικό τραγούδι και την πολύπλευρη δημιουργία του. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στη Μικρή Σκηνή ανοιχτές στο ευρύ κοινό δράσεις με εργαστηριακό και ιστορικό/νοσταλγικό χαρακτήρα και με σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη των νέων συνθετών, τραγουδοποιών και στιχουργών σχετικά με τη διαδρομή του τραγουδιού από τη δημιουργία του και την καταγραφή του στο χαρτί έως την παρουσίαση στο κοινό, την ηχογράφηση και, τελικά, την έκδοσή του σε cd. Τέλος, στις 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από 17 συνθέτες προηγούμενων Αγώνων. Μια γιορτή για τα πέντε χρόνια του θεσμού και, ταυτόχρονα, μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd.


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015
Μεγάλη συναυλία: 17 Συνθέτες των Αγώνων σε νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης


Κεντρική Σκηνή | 20:30

Η μεγάλη συναυλία των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με νέα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης από 17 συμμετέχοντες των προηγούμενων τεσσάρων ετών, είναι μια γιορτή για τα πέντε χρόνια του θεσμού και, ταυτόχρονα, μια γιορτή του Ελληνικού Τραγουδιού που θα ηχογραφηθεί ζωντανά για την παραγωγή ενός επετειακού cd.

Στη βραδιά της συναυλίας θα ακουστούν νέα τραγούδια από τους Σοφία Αβραμίδου, Άγγελο Αγγέλου, Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, Χρυσόστομο Καραντωνίου, Ιφιγένεια Κορολόγου, Παναγιώτη Λάμπουρα, Νεφέλη Λιούτα, Γιάννη Μαθέ, Κώστα Μάκρα,  Ηλία Μαυροσκούφη, Ελευθερία Παναγάκου, Νίκο Παπαδογιώργο, Απόλλωνα Ρέτσο, Στέλλα Σαμαρά, Χρυσοβαλάντη Σωτηρίου, Φένια Χρήστου, σε ποιήματα των: Ανθούλας Σταθοπούλου-Βαφοπούλου, Γεώργιου Βιζυηνού, Νικηφόρου Βρεττάκου, Ρήγα Γκόλφη, Γιάννη Δούκα, Μάνου Ελευθερίου, Αργύρη Εφταλιώτη, Κ. Π. Καβάφη, Βασίλη Κάσσου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Κωστή Παλαμά, Ευτυχίας Παναγιώτου, Ιωάννη Πολέμη, Μαρίας Π. Ράλλη, Γιάννη Ρίτσου, Μάγιας-Μαρίας Ρούσσου, Γεώργιου Σουρή, Ανθία Τεύκρου και Κωνσταντίνου Χατζόπουλου.


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Το Ελληνικό Τραγούδι Θυμάται: Μαρτυρίες και Προσωπικά Στιγμιότυπα


Μικρή Σκηνή | 20:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Στο πλαίσιο των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού, το Ελληνικό Σχέδιο και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενούν μια ξεχωριστή συνάντηση, που σκοπό έχει να αναδείξει στιγμιότυπα από τον παράπλευρο κόσμο της νεότερης ελληνικής μουσικής ιστορίας. Άνθρωποι από τους χώρους του τραγουδιού, της ποίησης, της δημοσιογραφίας και του ραδιοφώνου, καταθέτουν για πρώτη φορά βιωματικές τους στιγμές, μνήμες και γεγονότα, που συνόδευσαν τη σχέση τους με τη μουσική και το λόγο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ακουστούν τα αγαπημένα τραγούδια των συμμετεχόντων ομιλητών. Συμμετέχουν οι συνθέτες Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Ξυδάκης και Δημήτρης Παπαδημητρίου, οι ποιητές Γιώργος Κοροπούλης και Γιώργος Μαρκόπουλος, o παραγωγός ραδιοφώνου Γιώργος Τσάμπρας, ο μουσικοκριτικός Θάνος Μαντζάνας και ο παραγωγός και διευθυντής του Μελωδία FM, Δημήτρης Βραχνός.


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015
Τρεις συνθέτες συνομιλούν με δέκα νέους στιχουργούς των Αγώνων – Εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό


Μικρή Σκηνή |19:00 | Είσοδος Ελεύθερη

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού συναντώνται ξανά με τον ελληνικό στίχο. Στο πλαίσιο του εορταστικού τους χαρακτήρα, δέκα στιχουργοί που ξεχώρισαν κατά τη δεύτερη διοργάνωση των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού/2 ΣΤΙΧΟΣ συνομιλούν, μέσα από καινούρια στιχουργικά κείμενα, με τους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου, Νίκο Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον στιχουργό Κώστα Φασουλά.

Το θέμα που καλούνται να αποδώσουν με τους στίχους τους είναι κοινό και για τους 10 συμμετέχοντες. Πρόκειται για το «Το τραγούδι ενός πλανόδιου μουσικού».
Ένας πλανόδιος μουσικός αποτελεί τη «φωτογραφία» της έμπνευσης και της δημιουργίας των στίχων, που θα ακουστούν για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η συμμετοχή δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασουλάς
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
 

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4 - 5 Μαρ 2016

20:30 Κεντρική Σκηνή
Κανονικό: 15 – 18 – 25 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα
(5-9 άτομα): 11 – 14 – 20 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα):
9 – 12 – 18 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δημήτρης Παπαδημητρίου Το χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου

17 Φεβ 2016

Μικρή Σκηνή
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα
(5-9 άτομα): 9 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κύκλος Μετασχηματισμοί - Χειμωνιάτικο ταξίδι ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

16 - 17 Απρ 2016

Κεντρική Σκηνή
EARLY BIRD
από 15 ΦΕΒ έως 17 ΜΑΡ: 7 €
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο/Παιδικό: 8 €
Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια φορά κι έναν καιρό… 2 μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ