Εστιατόριο Hytra | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / ΣΤΕΓΗ
menu

Hytra

Πατήστε εδώ για να δείτε το after theatre menu του εστιατορίου Hytra.
Οι τιμές που αναγράφονται ισχύουν μόνο για τα συγκεκριμένα menu με την επίδειξη του εισιτηρίου.

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Το εστιατόριο “Hytra”, το όνομα του οποίου προέρχεται από το αρχαιοελληνικό πήλινο αγγείο, αρχικά άνοιξε το 2004 στου Ψυρρή, μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο «Γαλάζια Hytra», που φιλοξενείται στο Westin Resort στην Αθήνα. Παράλληλα, λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές, αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις. Το ίδιο έτος, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στη Λεωφόρο Συγγρού, και επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity.
Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και φιλοξενία μέσα από μια σειρά διαφόρων υπηρεσιών, η δημιουργία μιας υψηλής αισθητικής, ζεστής και σπιτικής ατμόσφαιρας, η συνεχής ενημέρωση και εξέλιξη, χωρίς υπερβολή, στην προσέγγιση της έννοιας του φαγητού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από ντόπιες πρώτες ύλες και συνταγές είναι τα κύρια συστατικά της φιλοσοφίας του εστιατορίου που συνδέεται με την πολιτιστική δραστηριότητα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ΚΟΥΖΙΝΑ
Το εστιατόριο “Hytra” έχει αναπτύξει τη γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.
Ως μια αρμονική και συμπληρωματική συνύπαρξη δύο διαφορετικών προσεγγίσεων γύρω από την έννοια του ελληνικού φαγητού, τα δύο ξεχωριστά μενού του εστιατορίου, το μενού “Hytra” και το μενού “Hytra Apla”, που μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, αλληλεπιδρούν σε μια γαστρονομική «χορογραφία», με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από δύο συνεχώς μεταβαλλόμενες κάρτες, έχοντας ως κοινό στοιχείο τις εγχώριες πρώτες ύλες και συνταγές.

Hytra
6ος-7ος όροφος Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Τηλ. κρατήσεων: 210 3316767, 217 7071118 & 6970 335317
Ανοιχτά κάθε βράδυ