Διεθνής διάκριση της Beetroot για τη συνεργασία της με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών / ΣΤΕΓΗ
menu

Διεθνής διάκριση της Beetroot για τη συνεργασία της με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

25 Απρ 2013
Mε το In Book Award στην κατηγορία της εικονογράφησης βραβεύθηκε στα φετινά D&AD Awards το δημιουργικό γραφείο Beetroot για τη συνεργασία του με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Τα ετήσια D&AD Awards, αποτελούν εδώ και 50 χρόνια το παγκόσμιο σημείο αναφοράς του νεωτερισμού και της δημιουργικότητας στον τομέα του design.
Η Beetroot έχει ήδη αποσπάσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως τα Red Dot Agency of the Year 2011, European Agency of the Year 2008 και Μέγα ΕΒΓΕ – 2006, 2008 & 2010.
Η συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών με την Beetroot ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, με την ανάθεση του επανασχεδιασμού της εταιρικής ταυτότητας αλλά και την ανάληψη όλων των δημιουργικών της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό.
 
Οι ίδιοι οι Beetroot δήλωσαν για τη διάκρισή τους:
«Ήμασταν γεμάτοι αβεβαιότητα, ανυπομονησία και πάθος για αυτό το έργο. Αλλά αυτά τα έργα χρειάζονται δύο… Και η Στέγη ήταν ο τέλειος παρτενέρ!
Οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, περήφανα σας ανακοινώνουμε ότι: Με τους κλαίοντες πέτρινους γίγαντες, τα ανθογεννημένα πολύεδρα, τα πουλιά με τους ουρανοκαθρέφτες, τα κρυπτικά ηχοσυμπλέγματα, τις αποδομημένες και χιουμοριστικές φόρμες και γενικότερα όλες τις εικονογραφήσεις που δημιουργήσαμε για την οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Beetroot κέρδισε το D&AD Professional In Book Award 2013 in Crafts for Design and Illustration for Design! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας στη Στέγη για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους και γιατί μας άφησαν να ξεφύγουμε δημιουργικά σε αυτό το έργο… Και έχουμε ένα D&AD για να το αποδείξουμε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας τους φίλους και τους υποστηρικτές, αυτό το βραβείο είναι και δικό σας! Οι Beetroot είναι χαρούμενοι – Η Beetroot δημιουργεί».