Αφιέρωμα στον Antonín Dvořák / ΣΤΕΓΗ
menu

Αφιέρωμα στον Antonín Dvořák

Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

21 ΟΚΤ 2015
20:30
Κεντρική Σκηνή
Μία συναυλία-αφιέρωμα στον Τσέχο συνθέτη Αντονίν Ντβοράκ με έντονο λυρισμό και ρυθμικό πλούτο από τη συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Δωρεάν
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Τσέχο συνθέτη Αντονίν Ντβόρακ στη Στέγη.

Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εθνικών μουσικών ρευμάτων του 19ου αιώνα, το έργο του συνθέτη διακρίνεται για τον έντονο λυρισμό και το ρυθμικό πλούτο που πηγάζουν από τις λαϊκές παραδόσεις της πατρίδας του, αλλά και άλλων χωρών.

Οι Σλαβικοί Χοροί αλλά και η Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου») αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της ικανότητας του Αντονίν Ντβόρακ να αφομοιώνει τα παραδοσιακά ιδιώματα στη συμφωνική του γραφή. Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα αισθητά και στο Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, όπου η δεξιοτεχνία συνυπάρχει με τον έντονα δραματικό χαρακτήρα και τα πλούσια ηχοχρώματα.

συντελεστές

Σολίστ: Έφη Χριστοδούλου (βιολί)
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σλαβικός χορός, αρ. 1 έργο 46, σε ντο μείζονα

Σλαβικός χορός, αρ. 4 έργο 46, σε φα μείζονα

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, έργο 53, σε λα ελάσσονα

Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου»), έργο 95, σε μι ελάσσονα


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Διανομή δελτίων εισόδου:
Τετάρτη 14 έως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, 10:00-14:00
Ακαδημίας 50, Αθήνα (Κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων)

Πληροφορίες:
Τ.: 210 9243211





Υπό την αιγίδα: