Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ στη Στέγη, τη Δευτέρα 27/5. Πατήστε για να διαβάσετε περισσότερα. / ΣΤΕΓΗ
menu

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ στη Στέγη, τη Δευτέρα 27/5. Πατήστε για να διαβάσετε περισσότερα.

21 Μαϊ 2013
«Ευρώπη σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος: μία ισότιμη συνύπαρξη»

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013
Μικρή Σκηνή | 19:00

Μία εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Διεθνούς Συμβουλίου του.

Ύστερα, από σχεδόν πέντε δεκαετίες ευημερίας και ειρήνης, η κρίση αναδεικνύει και απαιτεί επίλυση των βασικών και θεμελιωδών προβλημάτων που δεν έχει λύσει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι επείγον να απαντήσουμε στο ερώτημα τι Ευρώπη θέλουμε, θέτοντας ως αφετηρία της συζήτησης την παραδοχή ότι χρειαζόμαστε μια Ευρώπη ενωμένη, μια Ευρώπη στην οποία  οι λαοί αναζητούν ένα κοινό μέλλον, μια Ευρώπη που δεν δημιουργεί ομάδες πολλών ταχυτήτων, δεν αναπτύσσει εθνικιστικές συγκρούσεις, δεν δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας.
Οι ομιλητές που προέρχονται από τη Φινλανδία και την Πορτογαλία -το Βορρά και το Νότο της Ευρώπης- καλούνται να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: «κατά πόσο μπορούν οι χώρες του Βορρά και του Νότου της Ε.Ε., να συνυπάρχουν ισότιμα στην Ε.Ε. και τι απαιτεί αυτή η συνύπαρξη εκ μέρους όλων, ώστε να πετύχει;»

Ομιλητές: Paavo Lipponen (πρώην πρωθυπουργός Φινλανδίας) και António Vitorino (πρώην Επίτροπος Ε.Ε. και Πρόεδρος του think tank Notre Europe).
Εισαγωγή: Άννα Διαμαντοπούλου (πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ) και Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ)
Συντονίστρια: Αριστοτελία Πελώνη, δημοσιογράφος
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσης, κατόπιν αποστολής e-mail στο: info@todiktio.eu. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.