Παρουσίαση: Εκδοτικό αρχείο τυπογραφίας, γραφιστικής, γραφικών τεχνών και διαφήμισης | Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στη Στέγη / ΣΤΕΓΗ
menu

Παρουσίαση: Εκδοτικό αρχείο τυπογραφίας, γραφιστικής, γραφικών τεχνών και διαφήμισης | Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στη Στέγη

22 Οκτ 2015
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00, το Αρχείο Οπτικής Επικοινωνίας Ελλάδας παρουσίαζει το «Εκδοτικό αρχείο τυπογραφίας, γραφιστικής, γραφικών τεχνών και διαφήμισης» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με ελεύθερη είσοδο.
ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑΤΑ | 19:00
Χαιρετισμός από την Aφροδίτη Παναγιωτάκου, εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση.
Είσηγηση του γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη, του βιβλιοθηκονόμου Γιώργου Κατσαμάκη, και του τυπογράφου σχεδιαστή Γιώργου Ματθιόπουλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ | 20:00
Εισήγηση του Δημήτρη Λεγάκη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ | 20:40
Προλόγισμα της σκηνοθέτριας Βουβούλας Σκούρα.

Από τις 18:00 θα λειτουργεί παράλληλη έκθεση αφισών με θέμα τη «Φιλαναγνωσία», στο φουαγιέ της  Μικρής Σκηνής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν δωρεάν αντίγραφα.

Συμμετέχουν οι σχεδιαστές Δημήτρης Αρβανίτης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιάννης Καρλόπουλος,  Γιώργος Ματθιόπουλος, Βουβούλα Σκούρα, και Παναγιώτης Χαρατζόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθεται το βιβλίο Για ένα εκδοτικό αρχείο τυπογραφίας, γραφιστικής, γραφικών τεχνών και διαφήμισης: πηγές από βιβλία, περιοδικά, άρθρα και βίντεο.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Η βιβλιογραφική έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Ωνάση, ενώ το αρχειο τελεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Γραφιστών Ελλάδας και της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων.