Κωδικός πεταλούδα / ΣΤΕΓΗ
menu

Κωδικός πεταλούδα

Ψηφιακό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Digital Revolution


7-8 NOE 2015
Ιδέες για την εισαγωγή του προγραμματισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πώς ο κώδικας μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές στα μαθήματα του σχολείου;
Κόστος συμμετοχής: 12 €
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το εργαστήριο της Κυριακής 8 Νοεμβρίου ακυρώθηκε. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες Varvara & Mar δημιουργούν έργα τέχνης έχοντας ως πρώτη ύλη την τεχνολογία. Με εκτεταμένη εμπειρία στην εκπαίδευση, πραγματοποιούν στη Στέγη, ως μέρος της έκθεσης Digital Revolution, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς σχετικά με τη δημιουργική πλευρά του κώδικα προγραμματισμού και της τεχνολογίας, παρέχοντας εργαλεία για το πώς μπορεί να διδάσκεται διαδραστικά ο προγραμματισμός στα σχολεία.
 
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι εκπαιδευτικοί θα εισαχθούν στη γλώσσα προγραμματισμού Javascript. Το εργαστήριο επιμόρφωσης θα βασιστεί στο έργο των καλλιτεχνών Wishing Wall (Τοίχος των Επιθυμιών), μια εγκατάσταση που προσεγγίζει με ευφάνταστο τρόπο το πώς θα μπορούσαμε να μοιραστούμε τις πιο κρυφές επιθυμίες μας με τον κόσμο.

Μέσω ενός εργαλείου μάθησης που έχει αναπτύξει το καλλιτεχνικό δίδυμο Varvara & Mar, σχετικά με τη διδασκαλία κώδικα για παιδιά, το εργαστήριο έχει σαν στόχο να καταδείξει τη δημιουργική χρήση του κώδικα και να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να συνδέσουν τη χρήση του με την εκπαιδευτική διαδικασία και ορισμένα σχολικά μαθήματα όπως τα μαθηματικά, οι τέχνες και η επιστήμη των υπολογιστών.

συντελεστές

Συντελεστές:
Varvara Guljajeva: εικαστικός
Mar Canet: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς και ενήλικες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γλώσσα του προγραμματισμού.

Ώρες:
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 | 17:00-20:00
& Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 | 17:00-20:00

Γλώσσα:
Αγγλικά

Προϋποθέσεις:
Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μία από τις δύο ημέρες που θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο.
 
Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

7 - 15 Νοε 2015

Οι τιμές διαμορφώνονται ανά εργαστήριο

ΠΑΙΔΙΑ

Generation D. Η νέα γενιά είναι ψηφιακή! Δύο εργαστήρια ψηφιακής τέχνης για παιδιά με αφορμή την έκθεση Digital Revolution

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής