Transitions Central Europe: Workshop θεάτρου με τη Marta Górnicka / ΣΤΕΓΗ
menu

Transitions Central Europe: Workshop θεάτρου με τη Marta Górnicka

Transitions Central Europe: Magnificat - Ένας σύγχρονος Χορός γυναικών


20 ΝΟΕ 2015
11:00-15:00
Δημιουργήστε μία νέα καλλιτεχνική γλώσσα, όπου οι λέξεις αντιμετωπίζονται ως μουσική και η γλώσσα μετασχηματίζεται σε φωνή.
Κόστος συμμετοχής: 12 €
Το workshop που θα πραγματοποιήσει η Μάρτα Γκόρνιτσκα, σκηνοθέτης, τραγουδίστρια και δημιουργός της μοντέρνας χορωδιακής θεατρικής ομάδας Χορός Γυναικών, είναι μια τετράωρη συνεδρία φωνητικής και υποκριτικής εξάσκησης φωνής/σώματος, σύμφωνα με τη μέθοδό της, που αποσκοπεί στην ανεύρεση της οργανικής ανθρώπινης φωνής.

Μια μικρή ομάδα συμμετεχόντων στο εργαστήριο θα διερευνήσει τις υποκριτικές τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί για την οικοδόμηση μιας ισχυρής σκηνικής παρουσίας, καθώς και τις μεθόδους για ουσιαστική εργασία με τη γλώσσα. Τα υπό εξέταση θέματα θα περιλαμβάνουν την ατομική έκφραση του καθενός στο χορωδιακό θέατρο και το χτίσιμο έντασης κατά τη συλλογική έκφραση πάνω στη σκηνή.

Σε ό,τι αφορά την πρακτική εξάσκηση, θα χρησιμοποιηθούν δεξιότητες όπως η προετοιμασία για δουλειά με το σώμα και τη φωνή, οι συνθήκες της στατικής δουλειάς, η αναπνοή και η συνειδητοποίησή της, η δουλειά με κατευθυνόμενο ήχο στο σώμα, η δουλειά με ήχο και χώρο, η άρθρωση του ήχου στην ομιλία, τα συναισθήματα και η φωνή, η δουλειά με κείμενο και η δουλειά με μουσική επένδυση.

Ένας άλλος στόχος του εργαστηρίου είναι η τόνωση της υποκριτικής δημιουργικότητας στο πεδίο φωνής/σώματος, ο επαναπροσδιορισμός της σκέψης για τη γλώσσα και η ανάδειξη καινοτόμων τρόπων για δουλειά με τη λέξη και τον ήχο. Το εργαστήριο θα είναι ένας χώρος μετασχηματισμού της γλώσσας, αλλά συγχρόνως θα προχωρήσει παραπέρα και θα παίξει με τα πολιτιστικά στερεότυπα, για την ανάκτηση και την καλλιέργεια του πλήρους δυναμικού της ανθρώπινης φωνής (σφύριγμα, κραυγή, ομιλία υπολογιστή, τραγούδι).

Η σκηνοθέτης θα προτείνει στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια νέα καλλιτεχνική γλώσσα, στην οποία οι λέξεις θα αντιμετωπίζονται ως μουσική και η γλώσσα θα μετασχηματίζεται σε φωνή.

Η Μάρτα Γκόρνιτσκα έχει παρουσιάσει αυτό το εργαστήριο σε διάφορες περιστάσεις και σε πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσά τους στο Παρίσι, το Τόκυο, τη Χάβρη, τη Μασσαλία, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Νόττινχαμ, το Τελ Αβίβ, τη Δρέσδη, την Ουτρέχτη και το Κίεβο. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έκφραση της γυναικείας φωνής. Έχει εργαστεί με μετανάστριες από την Αλγερία στο Εθνικό Θέατρο Le Merlan της Μασσαλίας, με Παλαιστίνιες και Εβραίες στο Τελ Αβίβ, καθώς και με την κοινότητα των Ρομά στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο γκέτο Ρομά στην Ευρώπη. Το έργο της με το σώμα και τη φωνή έχει επίσης πάντα μια ιδιαίτερη πολιτική και κοινωνική διάσταση.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες ηθοποιούς, ερασιτέχνες από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, αλλά και στον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καλλτεχνικής και μουσικής παιδείας.

Ώρες:
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 | 11:00-15:00

Γλώσσα:
Αγγλικά, χωρίς διερμηνεία

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21 - 22 Νοε 2015

21:00 Κεντρική Σκηνή
Κανονικό: 10 €
Μειωμένο: 5 €
Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 9 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 8 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 4 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €

ΘΕΑΤΡΟ

Transitions Central Europe: Magnificat - Ένας σύγχρονος Χορός γυναικών Marta Górnicka

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής