Ακρόαση για μια διαδήλωση: 17 Νοεμβρίου 1973/ 2015 – Η φοιτητική εξέγερση / ΣΤΕΓΗ
menu

Ακρόαση για μια διαδήλωση: 17 Νοεμβρίου 1973/ 2015 – Η φοιτητική εξέγερση

Πάρτε μέρος ή παρακολουθήστε την περφόρμανς στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, 6-12 μ.μ.

17 Νοε 2015
Πάρτε μέρος ή παρακολουθήστε την περφόρμανς στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, 6-12 μ.μ.
AUDITION FOR A DEMONSTRATION / ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
17 Νοεμβρίου 1973/ 2015 – Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ένα πρότζεκτ από τη Λόλα Αρίας (Μπουένος Άιρες) σε συνεργασία με τον Πρόδρομο Τσινικόρη (Αθήνα)


Κάθε χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου οι πολίτες αναβιώνουν στους δρόμους το ιστορικό αυτό γεγονός με μία διαδήλωση και κάθε χρόνο η πορεία του Πολυτεχνείου παίρνει διαφορετικό νόημα. Ύστερα από ένα χρόνο, με μαζικές διαδηλώσεις, το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών, την προκήρυξη νέων εκλογών, το νέο μνημόνιο, την έκρηξη της προσφυγικής κρίσης, θέλουμε να μάθουμε πώς αισθάνονται σήμερα οι Έλληνες σχετικά με τη δύναμή τους. Είμαστε ενώπιον μιας νέας μορφής ολοκληρωτισμού; Είμαστε ελεύθεροι να αποφασίζουμε; Ποιος είναι ο ρόλος μας στην κοινωνία;

Αυτή η περφόρμανς είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο για να έρθει και να ερμηνεύσει, να μιλήσει και να σκεφτεί σχετικά με το σήμερα και το χθες. Σημερινοί φοιτητές, φοιτητές από το 1973, άνθρωποι που βρέθηκαν τότε στο Πολυτεχνείο για να υποστηρίξουν τα αιτήματα της εξέγερσης, αλλά και άνθρωποι που παρέμειναν στα σπίτια τους, σμίγουν όλοι μαζί για να ανακατασκευάσουν το παρελθόν και να κοιτάξουν προς το μέλλον.

Αναζητούμε άντρες και γυναίκες άνω των 15 ετών, που θέλουν να αναβιώσουν τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Μπορείτε να έρθετε οποιαδήποτε στιγμή, σε αυτό το χρονικό διάστημα, και να φύγετε όποτε θελήσετε. Δεν απαιτούνται ούτε υποκριτική εμπειρία, ούτε και ακριβής γνώση των ιστορικών γεγονότων. Μπορείτε να συμμετέχετε για 15 λεπτά ή απλώς να παρακολουθήσετε.

Διαβάστε περισσότερα για την περφόρμανς εδώ.
 
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών | Συγγρού 107
17 Νοεμβρίου 2015 | 6 -12 μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά  προτεραιότητας.