Όταν η Ψηφιακή Τεχνολογία… κεντάει! / ΣΤΕΓΗ
menu

Όταν η Ψηφιακή Τεχνολογία… κεντάει!

Ένα εργαστήριο ψηφιακής τέχνης για άτομα 65+ με αφορμή την έκθεση Digital Revolution

Digital Revolution
GENERATION D. Η νέα γενιά είναι ψηφιακή!


ΙΑΝ-ΦΕΒ 2016
Άτομα άνω των 65 ετών
Νέες Τεχνολογίες: Η «μαγική κλωστή» που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
48 € (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)
Η μνημειώδης έκθεση από το Barbican Centre του Λονδίνου για την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στο χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού έρχεται στη Στέγη! Digital Revolution. Όλες οι νέες τεχνολογίες, τα νέα ψηφιακά μέσα, το μέλλον αλλά… και το παρελθόν είναι εδώ!

Επειδή, στη Στέγη, η ψηφιακή τεχνολογία, εκτός των άλλων, είναι μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, την παράδοση με την εξέλιξη. Έτσι, στο εργαστήριο αυτό άτομα άνω των 65 ετών δοκιμάζουν να φτιάξουν παραδοσιακά έργα «από τη ζωή τους» με τη χρήση ψηφιακών μέσων! Συλλογική Μνήμη και Προσωπικό Βίωμα, Λαϊκή Τέχνη και Παράδοση, καθημερινές πρακτικές και τέχνες ενός άλλου καιρού, μεταμορφώνονται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, για να ξαναδημιουργηθούν πιο ζωντανές από ποτέ!

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι στην πιο ώριμη περίοδο της ζωής σας, θα δημιουργούσατε ένα… ψηφιακό εργόχειρο; Ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα κεντημένο αλφαβητάρι που θα λειτουργεί με την αφή, όπως το κινητό ή το κομπιούτερ σας;

Στο πρωτότυπο αυτό εργαστήριο, θα κεντήσουμε όλοι μαζί ένα διαδραστικό εργόχειρο, συνδυάζοντας τη χειροτεχνία της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης με την ψηφιακή τεχνολογία! Οι συμμετέχοντες θα κεντήσουν αντίγραφα αυθεντικών σχεδίων από το παραδοσιακό Αλφαβητάρι. Το εργόχειρο αυτό, όμως, θα δημιουργηθεί όχι μόνο με συμβατικές κλωστές, αλλά και με κλωστές από τις οποίες θα περνά ηλεκτρικό ρεύμα, επιτρέποντας έτσι την τοποθέτηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων κάτω από κάθε γράμμα. Πατώντας τα κεντημένα γράμματα, που θα έχουν αισθητήρες αφής, θα ενεργοποιούνται ηχητικές αφηγήσεις των συμμετεχόντων, οι οποίες θα έχουν ηχογραφηθεί κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Κάθε φορά θα ακούγεται και μια διαφορετική προσωπική αφήγηση των ανθρώπων που συμμετέχουν στην ομάδα.

Για να θυμηθούμε την παράδοση και να εξοικειωθούμε με την τεχνολογία. Γιατί η Ψηφιακή Επανάσταση ξεκινά μετά τα 65!

συντελεστές

Συντελεστές:
Μαρία Βαρελά: εικαστικός
Αφροδίτη Ψαρρά: εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών

Ημερομηνίες:
Τις Πέμπτες 7, 14, 21, και 28 Ιανουαρίου 2015
& τις Πέμπτες 4 και 11 Φεβρουαρίου 2016

Ώρες:
17:00-20:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής