Παρουσίαση βιβλίου: Η ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση / ΣΤΕΓΗ
menu

Παρουσίαση βιβλίου: Η ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση

18 Φεβ 2016
Παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας “Futures: Poetry of the Greek Crisis” του Θοδωρή Χιώτη στις 18 Φεβρουαρίου 2016.
Η νέα ποιητική ανθολογία Futures: Poetry of the Greek Crisis  ήρθε να δώσει απαντήσεις στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή που κλονίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να καταγράψει τον παλμό της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα.
 
Μετά τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Οξφόρδη στις 12 Νοεμβρίου και στο Free World Centre  στις 13 Νοεμβρίου 2015, η έκδοση Futures: Poetry of the Greek Crisis θα παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Θοδωρής Χιώτης και ο επιστημονικός σύμβουλος του Αρχείου Καβάφη και αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας, πολιτισμικών σπουδών και σπουδών φύλου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και fellow του Κολεγίου St. Cross, Δημήτρης Παπανικολάου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός, Τίνα Μανδηλαρά. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με απαγγελίες των ανθολογημένων ποιημάτων γνωστοί Έλληνες ποιητές.
 
Η έκδοση κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου του 2015 στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο Penned in the Margins σε επιμέλεια και μετάφραση του Θοδωρή Χιώτη, πολύτιμου συνεργάτη και project manager του Αρχείου Καβάφη στο Ίδρυμα Ωνάση.

18 Φεβρουαρίου 2016 | Μικρή Σκηνή | 19:00

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 900 5 800

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινάει μία ώρα πριν την εκδήλωση.
 

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής