Εργαστήριο θεάτρου με τον Philippe Quesne / ΣΤΕΓΗ
menu

Εργαστήριο θεάτρου με τον Philippe Quesne

Η Μελαγχολία των Δράκων


27 ΦΕΒ 2016
16:00-19:00
Ένα εργαστήριο για επαγγελματίες με τον σκηνοθέτη και εικαστικό της γαλλικής αβανγκάρντ Φιλίπ Κεν.
Kόστος συμμετοχής: 12 €
O Φιλίπ Κεν, μαζί με το Vivarium Studio, εφαρμόζει ένα είδος μηχανικής έρευνας και παρουσιάζει ένα εργαστήριο τεχνικών υποκριτικής, σκηνοθεσίας και παραγωγής θεάτρου, το οποίο τροποποιεί ευρηματικά τις συμβάσεις της θεατρικής τέχνης, διαμορφώνοντας ένα αμφίσημο σύμπαν όπου το όνειρο και η ύλη, ο ήχος και οι λέξεις, ο καπνός και το φως, η μοναχικότητα και η ομαδικότητα, αναμειγνύονται και συνυπάρχουν.

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν για να επαληθεύσουν την ύπαρξη μιας αδάμαστης οντότητας, προκαλώντας -πέρα από διάχυτη κωμικότητα και τέρψη- μια αίσθηση ανησυχίας και μια ανάγκη αμφισβήτησης και στρέβλωσης της θεώρησης που έχουμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Οι ηθοποιοί, αξιοποιώντας τον ρεαλισμό της σκηνικής παρουσίας, κατακλύζουν τη «νεκρή σκηνή» και προσαρμόζονται στον χώρο με την αποστασιοποίηση και την αυτοσυγκέντρωση που χαρακτηρίζει κάποιον ο οποίος βρίσκεται απορροφημένος στον ιδιόκοσμό του.

Το εργαστήριο αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν το έργο του Φιλίπ Κεν και να διερευνήσουν τη σημασία του χώρου, της σκηνής και του παρασκήνιου στη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσα από συζητήσεις και προβολές.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες

Ημερομηνία:
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γλώσσα:
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Ώρες:
16:00-19:00

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής