Θερινά σχολεία 2013 - Ένα ταξίδι στη γνώση! / ΣΤΕΓΗ
menu

Θερινά σχολεία 2013 - Ένα ταξίδι στη γνώση!

26 Ιουν 2013
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρου Σ. Ωνάση συνεργάζεται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και υποδέχεται στην Αθήνα σε διάστημα τριών χρόνων εκατόν ενενήντα μαθητές από την Ελλάδα, από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Ασία προκειμένου να συμμετάσχουν στα θερινά σχολεία.
 
Τα πρώτα θερινά σχολεία του 2012 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ο αντίκτυπος έγινε αισθητός με πολλαπλούς τρόπους. Το έργο αυτό θα συνεχίσει όλο τον Ιούλιο 2013 φιλοξενώντας εβδομήντα μαθητές και τους καθηγητές τους από το Γενικό Λύκειο Ροδολίβους από τις Σέρρες,  το Institut du Sacré-Coeur από τη Μονς του Βελγίου, το Frederick Douglass Academy από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, το Stedelijk Gymnasium Leiden από το Λέιντεν της Ολλανδίας και το National High School for Ancient Languages and Cultures “St. Constantine Cyril the Philosopher” από τη Σόφια της Βουλγαρίας.   
            
Για το 2013 τα Θερινά Σχολεία προσφέρουν μια ποικιλία από ενδιαφέροντα θέματα, παρέχοντας στους συμμετέχοντες, αφενός, τη δυνατότητα να ασχοληθούν εποικοδομητικά με τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα στο ευρύτερο πνεύμα της «Ακαδημίας Πλάτωνος», αφετέρου την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σύγχρονη Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η πνευματική επικοινωνία και συναναστροφή των συμμετεχόντων μαθητών σε κάθε κύκλο των Θερινών Σχολείων, επιτρέποντάς τους  να γνωρίσουν στην πράξη τις βασικές αρχές λειτουργίας της πόλης και της σχέσης της πολιτείας με τον πολίτη. Διαμέσου των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων επιδιώκεται να ζήσουν οι μαθητές ένα πρόγραμμα που προάγει την ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσα από τη γνώση, τις συναναστροφές, την αλληλεπίδραση με τους «συμπολίτες» και τον εμπλουτισμό των εμπειριών, προκειμένου να γίνουν πρεσβευτές των ιδανικών αυτών στις χώρες και στους τόπους προέλευσής τους.
 
Τα Θερινά Σχολεία είναι ένα διακριτό και αυτοτελές έργο του προγράμματος με τίτλο: «Ακαδημία Πλάτωνος – Ανάπτυξη της Γνώσης και των καινοτόμων ιδεών», που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε σύμπραξη με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση». Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των θερινών σχολείων παρέχονται στις ιστοσελίδες: http://www.plato-academy.gr & http://www.onassis.gr/.
Κατεβάστε το πρόγραμμα των Θερινών Σχολείων 2013 πατώντας εδώ.