Σεμινάριο χορού με την Colleen Thomas / ΣΤΕΓΗ
menu

Σεμινάριο χορού με την Colleen Thomas

3ο Φεστιβάλ Nέων Xορογράφων: Ιωάννα Αγγελοπούλου


21-22 ΜΑΡ 2016
Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τον αυτοσχεδιασμό και την επαφή με τους γύρω μας για να διερευνήσουμε τις σχέσεις, την ιστορία και τη σχηματοποίηση και να καθοδηγηθούμε στις απαρχές ενός έργου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πρόκειται για ένα εργαστήριο εξερεύνησης: Εξερεύνησης της ουσίας, της ατομικότητας, της αντίληψης και της δύναμης. Χρησιμοποιώντας τον αυτοσχεδιασμό και την επαφή με τους συγχορευτές μας θα αισθανθούμε ερεθίσματα του μυαλού και του σώματός μας, καθώς εξερευνούμε την ατομική και την ομαδική διαδικασία.
 
Ποιο αποτύπωμα παραμένει στο σώμα μας, στην κίνησή μας, ποια είναι η εμπειρία που βιώνουμε την κάθε στιγμή και πώς μπορούμε να συνδέσουμε όλα τα προηγούμενα με το κοινό μας ή τον ευρύτερο κόσμο;
 
Θα χρησιμοποιήσουμε την ενσαρκωμένη γνώση για να εξερευνήσουμε τη συναισθηματικότητα της συγκέντρωσης και του χώρου καθώς εμβαθύνουμε στην αίσθηση της στιγμής ως πρακτική. Σαν κύρια εργαλεία μας στο διήμερο αυτό εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε τον αυτοσχεδιασμό και την επαφή με τους γύρω μας για να διερευνήσουμε τις σχέσεις, την ιστορία και τη σχηματοποίηση. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την γνώση για να μας καθοδηγήσει στις απαρχές ενός έργου.

συντελεστές

Απευθύνεται σε:
Χορευτές και χορογράφους
 
Γλώσσα:
Αγγλικά
 
Ημερομηνίες:
Δευτέρα 21 Μαρτίου | 10:00-11:30
και Τρίτη 22 Μαρτίου | 12:00-13:30
 
Προϋπόθεσεις:
Απαραίτητη γνώση αγγλικών και αποστολή αιτήματος συμμετοχής μέσω email.
 
Κρατήσεις:
Email: education@sgt.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Η Colleen Thomas είναι χορογράφος και περφόρμερ με βάση τη Νέα Υόρκη. Η δουλεία της ως χορογράφος και χορεύτρια έχει παρουσιαστεί διεθνώς στο Χονγκ Κονγκ, την Εσθονία, τη Βενεζουέλα, το Περού, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, και στη Νέα Υόρκη σε χώρους συμπεριλαμβανομένων των Danspace Project, DTW, New York Live Arts, The Miller Theater, Danny K. Playhouse, The Harkness Center at the 92nd Street Y και The Kumble Arts Center. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σύγχρονους χορογράφους, όπως Nina Wiener Dance Company, Donald Byrd/The Group, Bebe Miller Dance Company και Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company, μεταξύ άλλων.

Το 2003, ίδρυσε την ομάδα Colleen Thomas Dance, όπου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια, χορογράφος και performer. Είναι, επίσης, συν-διευθύντρια, χορογράφος και περφόρμερ στην ομάδα Bill Young/Colleen Thomas & Co, και συν-διευθύντρια και συν-επιμελήτρια για το LIT (loft into theater) series at 100 Grand, το οποίο υποστηρίζει καινοτόμες και πειραματικές δουλειές από ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε ένα πιο προσωπικό περιβάλλον.

Πρόσφατα έγινε Επίκουρος Καθηγήτρια Επαγγελματικής Πρακτικής του Χορού στο Barnard College του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής