Ξεκινάει το εργαστήριο φωτογραφίας - δημοσιογραφίας για εφήβους "Zoom στο παρασκήνιο", την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα! / ΣΤΕΓΗ
menu

Ξεκινάει το εργαστήριο φωτογραφίας - δημοσιογραφίας για εφήβους "Zoom στο παρασκήνιο", την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα!

13 Σεπ 2013
Ημερομηνίες:
Α΄ Κύκλος: Εικαστικά
Τις Τετάρτες 25 Σεπτεμβρίου και 2, 9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου 2013
Ώρες: 17:30-20:30

Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριo, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, οι έφηβοι παρακολουθούν τις πρόβες επιλεγμένων παραστάσεων ή την προετοιμασία μιας έκθεσης εικαστικών και, κατόπιν, αποτυπώνουν την εμπειρία τους ως φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφοι.
Μέσα από πέντε θεματικούς κύκλους εργαστηρίων (χορός,μουσική, θέατρο, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα), θα έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές και θα τους πάρουν συνεντεύξεις για τη δουλειά τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η βιωματική τους εμπειρία: Ό,τι δουν, νιώσουν και αντιληφθούν θα αποτυπωθεί στο δικό τους free press, με δικά τους κείμενα και φωτογραφίες.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι έφηβοι θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές και τεχνικές της φωτογραφίας, μέσα από παραδείγματα από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο. Επιπλέον, θα διδαχθούν βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και της συγγραφής κειμένων και θα γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια υλοποίησης ενός free press, από τη σύλληψη έως την παραγωγή του. Η προσέγγιση με άμεσο τρόπο στη δημοσιογραφική έρευνα, τη δημιουργική γραφή και τη φωτογραφία θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.
Φέτος, προστίθεται στο πρόγραμμα μία ακόμη πρόκληση για όσους εφήβους ολοκλήρωσαν την περσινή περίοδο τουλάχιστον δύο κύκλους του εργαστηρίου: Να «καλύψουν» ως ρεπόρτερ εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης, καταγράφοντας την πορεία και την εξέλιξή τους στη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα ειδικό τεύχος με φωτογραφίες, κείμενα και συνεντεύξεις, σε ένα πλήρες δημοσιογραφικό αφιέρωμα.


Απευθύνεται σε: Εφήβους 12-16 ετών

Συντελεστές: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη φωτογράφο Μαριλένα Σταφυλίδου και τη δημοσιογράφο Μελίνα Σιδηροπούλου.

Κόστος συμμετοχής: 54€ (και για τις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου), 63€ (και για τις επτά συναντήσεις του Ε’ Κύκλου: Εκπαιδευτικά Προγράμματα)