Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 3: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 10 Οκτωβρίου 2013. Δηλώστε συμμετοχή! / ΣΤΕΓΗ
menu

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού 3: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 10 Οκτωβρίου 2013. Δηλώστε συμμετοχή!

12 Σεπ 2013
Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για τρίτη χρονιά, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης.
Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/ τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/ μπάντες), που θα συμμετέχουν υπογράφοντας και καταθέτοντας τρία τραγούδια, με πρωτότυπη μουσική και στίχο. Έτσι, η υποψηφιότητα αφορά τόσο τους συνθέτες, τους τραγουδοποιούς ή τα γκρουπ όσο και τους στιχουργούς τους.
Η προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 20 υποψήφιους για την τελική φάση, κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που θα κατατεθούν για κάθε συμμετοχή.
Στην βραδιά του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013, θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και, ως εκ τούτου, έως 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

Πατήστε για να διαβάσετε το κείμενο του κανονισμού και για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής στους Αγώνες.

Ανακοινώσεις - διευκρινίσεις:
• Οι παρτιτούρες (μουσικό κείμενο) των τραγουδιών που θα υποβάλλει κάθε υποψήφιος μπορούν να  αποτυπώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά  του τραγουδιού (μελωδία, αρμονία, ρυθμική αγωγή). Για παράδειγμα, η εκδοχή παρτιτούρας για πιάνο-φωνή είναι αποδεκτή.
• Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την τελική φάση του διαγωνισμού θα παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή τις παρτιτούρες  (συνολική και οργάνων αναλυτικά) σε ψηφιακή μορφή πριν τη βραδιά των Αγώνων, σε χρόνο που θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή.
• Η οργανωτική επιτροπή δεν θα αξιολογήσει την ποιότητα παραγωγής του ηχογραφήματος που θα αποστείλουν  οι υποψήφιοι ως demo μαζί με την αίτηση συμμετοχής. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιγράφονται στην παράγραφο 3.2.2 της προκήρυξης των Αγώνων.
•  Είναι δυνατή η υποψηφιότητα μελοποιημένης ποίησης, με την προϋπόθεση ότι τα ποιήματα είναι πρωτότυπα και δεν έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Πληροφορίες για τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγούδιου/3 ΣΥΝΘΕΣΗ+ΣΤΙΧΟΣ=ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Τ. 213 017 8286, 6976 940411 (Δευτέρα- Παρασκευή: 11:00 – 17:00)