Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών / ΣΤΕΓΗ
menu

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών

4-15 IOΥΛ 2016
Σκέφτομαι «έξω από το κουτί» | 4-8 Ιουλίου
Terraforming Project | 11-15 Ιουλίου
Για παιδιά 8-12 ετών
Το καλοκαίρι έφτασε στη Στέγη! Ελάτε να σώσουμε τον πλανήτη παίζοντας και να διασκεδάσουμε με τη δύναμη της 3D τεχνολογίας.
60 € (για κάθε εργαστήριο)
Σκέφτομαι «έξω από το κουτί» - Μικροί εφευρέτες, μεγάλες ιδέες
4-8 Ιουλίου 2016 | 10:00-14:00
 
Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά σκέφτονται «έξω από το κουτί» και συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με την τεχνολογία;
Τα παιδιά θα φτιάξουν ομαδικά ένα Rube Goldberg Machine, μια περίπλοκη δηλαδή κατασκευή αλυσιδωτών αντιδράσεων, με στοιχεία ρομποτικής, απλών μηχανών και 3D σχεδιασμού και κατασκευής. Τελικός στόχος είναι τα παιδιά να καταφέρουν να υλοποιήσουν μια απλή λειτουργία που έχουν αποφασίσει, όπως για παράδειγμα το άναμμα μιας λάμπας, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά με ένα μοναδικό τρόπο.
Τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο των μικροϋπολογιστών, των αισθητήρων, των ηλεκτρικών κινητήρων, του 3D design και 3D printing, του coding και του ψηφιακού ήχου και σχεδιάζουν μια δική τους σειρά αλυσιδωτών δράσεων και αντιδράσεων.
Το εργαστήριο σχεδιάστηκε ειδικά για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, ώστε να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν την καινοτόμο, αναλυτική και ανοιχτή σκέψη, την ομαδική εργασία, μεθόδους αποτύπωσης και επικοινωνίας των ιδεών τους και την κατασκευή λειτουργικών πρωτοτύπων συνδυάζοντας δημιουργικά την τέχνη με την τεχνολογία.
 
Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab
 
Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών
Ημερομηνίες: Δευτέρα 4 έως Παρασκευή 8 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής: 60 € (και για τις πέντε συναντήσεις)


Terraforming Project: Ένα διαστημικό εργαστήριο για απόδραση σε άλλο πλανήτη
11-15 Ιουλίου 2016 | 10:00-14:00
 
Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικές συσκευές, σχεδιάζουν και δημιουργούν τρισδιάστατα εξαρτήματα με τη βοήθεια ενός 3D printer.
Η ιστορία μας έχει ως εξής: ο πλανήτης Γη απειλείται οικολογικά από τον ίδιο τον άνθρωπο και τις συνήθειές του. Οι έρευνες για πιθανή μετακίνηση σε άλλον πλανήτη έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του Terraforming Project. Ψάχνουμε για νερό, οξυγόνο και γόνιμο έδαφος για καλλιέργεια.
Η διαστημική βάση, τα εργαστήρια αναλύσεων, ο πύργος τηλεπικοινωνιών και η μονάδα παραγωγής ενέργειας έχουν στηθεί και η έρευνα προχωρά. Μια αστρική καταιγίδα όμως προξένησε ζημιές σε πολλά συστήματα, τα οποία πρέπει να επιδιορθώσουμε. Και εδώ τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση.
Οι διαστημικές αποστολές και η επισκευή του πύργου τηλεπικοινωνιών είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που πρέπει να φέρουν τα παιδιά εις πέρας με την ομάδα τους. Θα τα καταφέρουν να γίνουν οι Master Roboticists της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και να πάρουν το τρόπαιο;
 
Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Αντώνης Κάνουρας: Μηχανικός Ρομποτικής – Ιδρυτής Robotixlab
 
Απευθύνεται σε: Παιδιά 8-12 ετών
Ημερομηνίες: Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής: 60 € (και για τις πέντε συναντήσεις)
 

Προϋποθέσεις (ισχύουν και για τα 2 εκπαιδευτικά εργαστήρια):
Υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις κάθε κύκλου.
Το κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος σε παραπάνω από έναν κύκλο των καλοκαιρινών εργαστηρίων.
Για συμμετοχή σε δεύτερο εργαστήριο έκπτωση 20%.
Για συμμετοχή αδερφιών, 20% έκπτωση στο δεύτερο παιδί.

Κρατήσεις:
Τηλ.: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

συντελεστές

Τα δύο προγράμματα S.T.E.A.M. είναι βασισμένα στην παιδαγωγική φιλοσοφία του creative and experiential learning, όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την κατασκευή και τον πειραματισμό, χτίζοντας πάνω σε φυσικά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας, όπως είναι η περιέργεια, αλλά και η παιγνιώδης αντιμετώπιση καταστάσεων.
 
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων χρησιμοποιούνται πλατφόρμες όπως οι Ototo, Makey - Makey, Littlebits, Lego Mindstorms Education, Ultimaker 3D Printer, Makedo, μέσω των οποίων τα παιδιά εξοικειώνονται με την τεχνολογία, το σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτοτύπων.


Πατήστε εδώ για να δείτε τα καλοκαιρινά εργαστήρια για εφήβους 12-17 ετών.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής