634 λεπτά μέσα στο ηφαίστειο / ΣΤΕΓΗ
menu

634 λεπτά μέσα στο ηφαίστειο

Ένα μουσικό site-specific project από τη Στέγη και το six d.o.g.s

Έναρξη: 18 ΑΥΓ 2016, 19:58
Λήξη: 19 ΑΥΓ 2016, 06:32
Εκτός Στέγης
Πόσο διαρκεί μία νύχτα; Για 634 λεπτά, 15 μουσικοί μπαίνουν μέσα στον ενεργό ηφαιστειακό κρατήρα, στη Νίσυρο, και παίζουν μουσική με μόνο φως την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Κρατήρας Στέφανος, Κοιλάδα Ηφαιστείου, Νίσυρος
Είσοδος Ελεύθερη
Δεκαπέντε χαρισματικοί νέοι Έλληνες δημιουργοί συναντιούνται μουσικά για πρώτη φορά και αυτοσχεδιάζουν επί 10 ώρες και 34 λεπτά. Τοποθετημένοι στην κοιλιά ενός μοναδικού φυσικού τοπίου, στη βάση ενός τεράστιου Ηφαιστειακού Κρατήρα διαμέτρου 300 μέτρων, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, τη Νίσυρο, 15 μουσικοί θα πάρουν μέρος σε ένα πρωτοφανές πείραμα, δημιουργώντας ένα πολύωρο αυτοσχεδιαστικό μουσικό έργο επιτόπιας σύνθεσης. Το δρώμενο θα ξεκινήσει με τη Δύση του ηλίου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19:58 και θα ολοκληρωθεί 634 λεπτά αργότερα, με την Ανατολή του ηλίου στις 06:32, το πρωινό της Παρασκευής 19 Αυγούστου. Δεν πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο μουσικό εγχείρημα, αλλά για μια πραγματική δοκιμή αντοχών και μια μοναδική, κυριολεκτικά, εμπειρία ζωής.

Οι συμμετέχοντες μουσικοί προέρχονται από ένα ευρύ και εκ πρώτης όψεως ετερόκλητο background: αυτοσχεδιαστές, πειραματιστές, συνθέτες, κάποιοι της κλασικής σχολής, κάποιοι της τζαζ, άλλοι της ηλεκτρονικής και της παραδοσιακής. Με τις φωνές τους και με ηλεκτρικές κιθάρες, κοντραμπάσο, tapes, φλάουτο, κρουστά, πιάνο, samples, κανονάκι, βιολοντσέλο, laptops, πλήκτρα, τσαμπούνα, κλαρίνο και κρουστά, ανάμεσα σε άλλα, θα δημιουργήσουν ετερόκλητους ήχους σε απόκριση προς το ετερόκλητο τοπίο γύρω τους. Με μοναδική πηγή φωτός τη Σελήνη και χωρίς καμία προηγούμενη μεταξύ τους πρόβα, οι 15 καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ένα τέλειο σχήμα: έναν κύκλο, στον οποίο θα εισέλθουν μεν όλοι μαζί ξεκινώντας να παίζουν ταυτόχρονα, αλλά από τον οποίο θα εξέρχονται και θα επιστρέφουν ο καθένας ανάλογα με τις αντοχές και την ανταπόκρισή του στο παγανιστικό work in progress που θα συντελείται γύρω του, με θεατές όσους τυχερούς τολμήσουν να γίνουν μάρτυρες αυτής της αλλιώτικης βραδιάς και ενορχηστρωτή το ίδιο το ηφαίστειο.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες:
Γιάννης Αναστασάκης (ηλεκτρική κιθάρα, live sampling), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Τάνια Γιαννούλη (πιάνο), Dead Gum (ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρονικά, φωνητικά), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), KOSTADIS (modular electronics, DIY contact mic, ribbon devices, φωνητικά), Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Sébastien Marteau (πνευστά), Ορέστης Μπενέκας (synthesizers, loops), Στράτος Μπιχάκης (data sonification, modular synthesizer), Βασίλης Ντοκάκης (ηλεκτρική κιθάρα, synthesizers, ηλεκτρονικά), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Στέλιος Ρωμαλιάδης (φλάουτο), Σοφία Σαρρή (φωνητικά), Χρίστος Χονδρόπουλος (τύμπανα, κρουστά)

διαβάστε περισσότερα

Συμπαραγωγή: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, six d.o.g.s

Πληροφορίες
Κρατήρας Στέφανος, Κοιλάδα Ηφαιστείου, Νίσυρος
Έναρξη: Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 19:58
Λήξη: Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 06:32

Επικοινωνία:
T.: 210 32 10 510
six d.o.g.s

Με την υποστήριξη: Δήμος Νισυρίων

Χορηγός Μεταφορών:Διαβάστε περισσότερα:
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας, όταν οι Ολύμπιοι Θεοί πολεμούσαν με τους Γίγαντες, ο Ποσειδώνας έκοψε με την τρίαινά του ένα κομμάτι από την Κω και το εκσφενδόνισε στον Γίγαντα Πολυβώτη. Ο βράχος πέτυχε το στόχο του, καταπλάκωσε τον Γίγαντα κι εκείνος έκτοτε προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί φυσώντας και ξεφυσώντας. Ο βράχος αυτός είναι η Νίσυρος και οι καπνοί που αναδύονται από τους ηφαιστειακούς κρατήρες δεν είναι τίποτε άλλο από τα χνώτα του Πολυβώτη.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η Νίσυρος είναι ένα ηφαίστειο, μέρος του ενεργού ηφαιστειακού τόξου της νότιας Ελλάδας (μαζί με τα Μέθανα, τη Μήλο και τη Σαντορίνη).

Ο Στέφανος, ένας από τους 5 κρατήρες της Νισύρου, είναι ο μεγαλύτερος υδροθερμικός.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής