Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς! / ΣΤΕΓΗ
menu

Σύγχρονη Τέχνη: Πρώτα ζεις... μετά κατανοείς!

Οι μαθητές γνωρίζουν τη σύγχρονη τέχνη από πρώτο χέρι

ΟΚΤ 2016 - ΜΑΙ 2017
Μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Τι σχέση έχει ένας αρχαίος αμφορέας με ένα κόμικ; Μπορούν οι ερυθρόμορφες φιγούρες να εμπνεύσουν μια χορογραφία; Οι μαθητές στη Στέγη μπαίνουν σε θέση θεατή και δημιουργού απέναντι στη σύγχρονη τέχνη.
Δωρεάν (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για υλικά, μεταφορά και εισιτήρια)
Η Στέγη ανοίγει την πόρτα σε μαθητές σχολείων για να δουν με διαφορετικό μάτι την τέχνη και τον πολιτισμό του σήμερα.

Ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης βάζει τους μαθητές σε θέση θεατή και δημιουργού απέναντι στη σύγχρονη τέχνη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται τρεις κύκλοι δραστηριοτήτων σε διάφορους χώρους: μέσα στη Στέγη, σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και μέσα στην τάξη. Οι μαθητές παρακολουθούν πρώτα πολιτιστικές δράσεις και έπειτα συμμετέχουν σε εργαστήρια για συζήτηση και δημιουργική έκφραση πάνω στις «εμπειρίες πολιτισμού» που βίωσαν.

Μια ταινία, ένας πίνακας, μια συναυλία, μια θεατρική παράσταση, μια πρόβα χορού, ένας αρχαιολογικός χώρος, ένα μουσείο: όλα αυτά αποτελούν τα ερεθίσματα που ωθούν τα παιδιά να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να εκφραστούν.

Παράλληλα με τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί εξοικειώνονται με διάφορες εκπαιδευτικές πρακτικές μέσω της τέχνης, ώστε να συνεχίσουν οι ίδιοι αντίστοιχα προγράμματα στην τάξη.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν, μέσα από προσωπικά βιώματα, την αυτοπεποίθηση και τα εργαλεία για να ερμηνεύουν τα έργα τέχνης με το δικό τους τρόπο και, βέβαια, να δημιουργούν οι ίδιοι τέχνη.

Αυτό αποτυπώνεται στην παρουσίαση των έργων τους, την οποία πραγματοποιούν όλα μαζί τα σχολεία στο τέλος του προγράμματος.

συντελεστές

Τζένη Αργυρίου: χορογράφος
Ανδρέας Κασάπης: εικαστικός
Άρτεμις Μάνου: σκηνοθέτης
Μυρτώ Τίκωφ: μουσικός

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Οκτώβριος 2016 - Μάιος 2017
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται τις καθημερινές, μεταξύ 9:30 και 13:30. Ο μέσος όρος διάρκειας κάθε δράσης είναι 3 ώρες.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@sgt.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Οι απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2016.

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής